Kigyulladó mobiltelefon miatt kellett evakuálni egy repülőgépet

Kigyulladó mobiltelefon miatt kellett evakuálni egy repülőgépet
A mobiltelefonok kigyulladása és felrobbanása nem egy gyakori jelenség, mindenesetre különösen veszélyes, akár halálos is lehet.

A mobiltelefonok történetében sajnos már többször hallhattunk olyan esetekről, amikor egy-egy készülék valamilyen oknál fogva kigyulladt, vagy felrobbant - írja a Leet.

Az esetek egy jelentős részében külső hatás miatt történik – legyen az egy ütés, vagy nem megfelelő töltő használata, de fordult már elő olyan is, amikor minden előzmény nélkül – gyártási hiba miatt – következett be ilyen baleset. Ez utóbbi szerencsére ritkábban fordul elő, de még így is többször okoz személyi sérülést, mint amennyiszer kellene.

Most egy kigyulladó telefon miatt egy komplett repülőt kellett evakuálni.

Az Alaska Airlines New Orleansból Seattle-be tartó járatának utasterében ugyanis az egyik utas telefonja váratlanul lángba borult – írta meg a Seattle Times. Azt egyelőre nem tudják, hogy mi okozhatta a telefon meghibásodását, de szerencsére senkinek sem okozott súlyos sérülést.

A beszámolók szerint a tüzet a személyzet egy akkumulátortároló zsákkal oltotta el, viszont akkora lett a járaton a füst, hogy az egész utasteret ki kellett üríteni – ami 128 utast és a 6 fős személyzetet jelent.

A seattle-i reptér szóvivője szerint a kigyulladó telefon egy Samsung A21-es készülék volt, amit később a tulajdonosa is megerősített.

A mobil teljesen felismerhetetlenné égett, így további vizsgálatok szükségesek ahhoz, hogy a szakértők is megállapítsák a pontos típust és a baleset kiváltó okát. A Samsung egyelőre nem válaszolt a megkeresésekre.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!