Kidobta a milliókat hozó játékot a ″kukába″ a fejlesztő

Kidobta a milliókat hozó játékot a ″kukába″ a fejlesztő
Egy sztárjáték tulajdonos besokallt a sikertől és kivette a napi 10 milliót hozó applikációját az appstore-ból. Tényleg kiborult vagy jó a marketingje?

Mindenki azt találgatja, hogy tényleg kiborult a Flappy Bird fejlesztő, vagy egy marketing hoax, amivel a világ legbénább játékának az ára az égbe megy.

Dong Nguyen a semmiből lett világhírű játékfejesztő, s egyben a világ egyik legjobban utált embere: játéka, a 3 nap alatt összerakott Flappy Bird egy hét alatt hódította meg a világot, érte el az 50 millió letöltést, termelt napi 50.000 dollárt a fejlesztőnek, s tette tönkre Dong életét.


Egy olyan játékról beszélünk, amelyhez hasonlóan nehéz, kegyetlen dolog nem volt a legendás Impossible Mission óta, s mely egyszeri játékosok millióival ismertette meg a rage quit fogalmát. Az ingyenes játékban nincs más dolgod, mint hogy a képernyőre koppintva terelgesd a különböző színekben pompázó madarakat (Angry Birds, valaki?) Super Mario kedvenc csövei között. A játék ezen kívül semmit nem ad, nincs benne ellenfél, kihívás, több játékmód, pálya, tutorial, prémium funkció. Van egy töltőképernyő az egysoros szabálymagyarázattal, maga a játék, s a "Game over" képernyő, mely az egész lényegét adja: miután nem találod el a megfelelő időpontban a képernyőt, a madarad a csőnek ütközik, te pedig menekülnél jó messzire. Ilyenkor jön jól a képernyő tetején megjelenő reklám, mely elvezet ebből a kegyetlen appból, s mely termeli a pénzt a fejlesztőnek...

Azaz termelte egészen vasárnapig: ekkor ugyanis Dong Nguyen észbe kapott, rájött, hogy a népszerűség tönkretette az életét, s ő is nyomott egy rage quitet, letörölte a játékot mindkét app sore-ból. Érthetetlen döntés, a következmények pedig még elkeserítőbbek:
- Tucatjával jönnek a pár óra alatt leprogramozott, ingyenes klónok, melyek szinte minden országban a letöltési listák élén vannak.

- Az Ebayen több tízezer dollárokért kelnek el olyan használt ipadek, amin még fenn van a játék.
- A srác óriási nevet csinált magának, hisz ha nem jelzi előre az app törlését, fele ennyi letöltés se lett volna.
- Bármibe kezd ezután, garantálja hozzá a milliós letöltést és a világszintű médiafigyelmet.

A mai napig nem tudom eldönteni, hogy ez mennyire volt egy előre eltervezett hoax.

A legjobb klón itt található:
http://www.philome.la/VideoJames_/the-pipes-are-my-solitude/play

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!