Kibertámadás érte a JBS-t

Kibertámadás érte a JBS-t
Több ezer amerikai és ausztráliai húsipari dolgozó kapott váratlan szabadnapokat, miután hétvégén kibertámadás érte a JBS nevű globális húsfeldolgozó céget.

A vállalat több amerikai és ausztráliai telephelyén kellett leállítani a műszakokat a biztonsági intézkedések miatt, egyelőre nem tudni, hogy mikor folytatódhat a munka - írja a 24.hu.

A JBS USA közleménye szerint ismeretlen elkövetők szervezett kibertámadást intéztek az észak-amerikai és ausztráliai informatikai rendszereiket támogató szerverek ellen. A cég az ausztráliai szövetségi rendőrséggel és a kormánnyal közösen dolgozik a probléma megoldásán.

Az ausztrál miniszterelnök szerint napokba is telhet, mire folytatódhat a termelés. A JBS Ausztrália legnagyobb hús- és ételfeldolgozó cége, több mint 11 ezer embert foglalkoztat vágóhidain, feldolgozóüzemeiben és takarmányraktáraiban. David Littleproud agrárminiszter szerint az exportszállítmányokat nem érinti különösebben a kiesés.

Hozzátette: még korai lenne megnevezni a támadás feltételezett elkövetőit, és bár olyan sejtésük is van, hogy zsarolóvírusos támadás történt, egyelőre ezt sem erősítik meg. Arra sincs bizonyíték, hogy a támadást állatvédelmi vagy környezetvédelmi aktivizmus motiválta volna.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: kibertámadás