Kiberháborús szimulációs játékkal készül a NATO a valós támadásokra

Kiberháborús szimulációs játékkal készül a NATO a valós támadásokra
Fiktív digitális háborút vívnak a NATO kibervédelmi szakértői, hogy felkészüljenek a valós támadásokra. A játék során megkeresik és befoltozzák az esetleges biztonsági réseket.

Harminc NATO tagállam szakemberei közösen próbálnak visszaverni egy összehangolt fiktív kibertámadást. A szimulációs játékban a kitalált Berylia nevű ország ellen indul kibertámadás, melyet a szakértők igyekeznek visszaverni - írj a Gizmodo.

A játékban résztvevő szakértők azt remélik, hogy a gyakorlat felkészíti őket egy valós kibertámadás visszaverésére, ami a szakemberek véleménye szerint egyre valószínűbbnek tűnik.

A NATO Kooperatív Kibervédelmi Kiválósági Központja (NATO CCDCOE) minden évben meghirdeti a kibergyakorlatot, a 2022-ben kialakult háborús helyzet miatt azonban idén sokkal nagyobb a tét, mint korábban. A szakértők Észtországban ülnek majd számítógépek elé, hogy a “Locked Shields” névre keresztelt játék segítségével megkeressék és befoltozzák saját kibervédelmi réseiket még azelőtt, hogy ezeket a sérülékenységeket a külső támadók felfedeznék.

A játék során a szakértőknek több ellenséges eseménnyel kell megküzdeniük, melyek a katonai és polgári informatikai rendszereket egyaránt célozzák. A szervezők olyan reális forgatókönyveket szeretnének kidolgozni, melyekre gyorsan kell reagálniuk a hatóságoknak.

A tavalyi gyakorlaton 400 támadás ellen védekeztek a szakértők, és 150 informatikai rendszer karbantartását oldották meg csapatként. 2021-ben Svédország, Finnország és Csehország teljesített legjobban a gyakorlatokon.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!