Kiakadt a YouTube társalapítója, a valaha feltöltött legelső videó alatt írta meg véleményét

Kiakadt a YouTube társalapítója, a valaha feltöltött legelső videó alatt írta meg véleményét
Jawed Karim, a YouTube társalapítója kiakadt, amiért a videók alól eltüntették a nemtetszések számlálóját. A 17 évvel ezelőtt feltöltött, legelső YouTube-videó alatt osztotta meg véleményét az üggyel kapcsolatban.

Körülbelül egy hete írtunk arról, hogy nagy lépésre szánta el magát a videómegosztó-platform: leveszi a nemtetszések számát a videók alól. A dislike gomb továbbra is megmarad, de hogy hányan nyomnak rá, azt ezentúl csak a feltöltők fogják látni. A döntést azzal indokolták, hogy bizonyos felhasználók csak arra használják ezt a funkciót, hogy másokat megszégyenítsenek, a YouTube ezzel a lépéssel szeretné biztosítani felhasználói lelki nyugalmát.

Az újításra a platform társalapítója, Jawed Karim is reagált, méghozzá elég szokatlan módon: a legelső YouTube-ra felkerülő videó, a Me at the Zoo leírását frissítette - írja a hvg.hu.

Kifejtette, hogy szerinte ez a lépés a videómegosztó hanyatlásához fog vezetni. Mint írja:

„A rossz tartalom egyszerű és gyors azonosítása a felhasználói tartalmak által működtetett platform lényege. Egyszerűen azért, mert nem minden tartalom jó.”

Karim úgy gondolja, a YouTube hiába indokolta meg a döntését, nem ez a valódi ok, amiért a változtatás bevezetése mellett döntött.

Korábban is volt már rá példa, hogy a társalapító egy videóján keresztül üzent. Ez történt 2013-ban is, amikor be akarták vezetni, hogy csak a Google+ fiókba bejelentkezve lehessen hozzászólást írni a videók alá.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!