Ki ne akarna ilyen irodában dolgozni?

Ki ne akarna ilyen irodában dolgozni?
A világ legnagyobb technológiai cégei egymásra licitálnak abban, hogy miként teremtsenek minél fantáziadúsabb, látványosabb, inspirálóbb környezetet munkatársaik számára.

Ha belépünk egy nagyvállalt irodába, általában csillogó üveg és fémfelületek, drapp vagy bézs falakat, hatalmas tereket láthatunk, amelyek sterilségét csak néha-néha töri meg egy-egy nem túl hivalkodó berendezési elem.

Azonban a világ  leginnovatívabb cégei rájöttek arra, hogy egy színes, érdekes, meglepő irodával nemcsak a cég arculatát mutathatják be, hanem az inspiratív környezetben dolgozóik sokkal jobban érzik magukat és ezáltal, sokkal kreatívabbak, hatékonyabbak lehetnek munkájuk területén.  Sőt ez alkalmas arra is, hogy lebontsanak bizonyos konzervatív normákat, amelyek adott esetben akadályozhatják a kommunikációt, hiszen sokkal könnyebb egy olyan vezetővel együtt dolgoznunk, aki adott esetben velünk hintázik vagy boldog mosollyal az arcán csúszdázik le az emeltről a földszintre.


fotó: Glassdoor

Ez a fajta vállalati kultúra elsősorban a technológiai cégekre jellemző, hiszen ezek a cégeknek alapvető fontosságú, hogy dolgozóik a legkreatívabb, leginnovatívabb elmék közül kerüljenek. Egy ilyen munkakörnyezet pedig nagyon vonzó szempont lehet egy állás elfogadásakor.

A Forbes a Glassdoor fotói alapján összeállított egy 10-es listát a leglazább irodákról. Meglepő módon az első helyen nem a Google vagy a Microsoft esetleg egy játékfejlesztő vállat, hanem egy orvosi szoftvereket gyártó cég az Epic veronai irodaközpontja szerepel.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!