Kevesen ismerik az Apple Watchnak ezt az érdekes funkcióját - VIDEÓ

Kevesen ismerik az Apple Watchnak ezt az érdekes funkcióját - VIDEÓ
Úgy gondolta az Apple, hogy itt az ideje, hogy egy videót készítsen okosórája egyik „rejtett” funkciójáról, amelynek köszönhetően érezhető, hogy mennyi az idő.

A világ jelenlegi legnépszerűbb óráját nem a Rolex, nem a Casio vagy a Seiko, hanem az Apple készíti. Az Apple Watchról van szó, ami igen kedveltté vált, elsősorban egészségügyi alkalmazásainak köszönhetően. Ezekről sokat hallani, azonban van az órának egy olyan képessége is, amit csak kevesen ismernek.

Ezért is készített a gyártó egy demó videót a Taptic Time (tapintásos idő) lehetőségről, amelynek az a lényege, hogy a felhasználó úgy tudhatja meg a pontos időt, hogy ehhez rá sem kell pillantania az órára. Az említett funkció elsősorban a látásukban korlátozottak számára készült, de persze időnként mindenkinek jól jöhet.

A funkció bekapcsolása egyszerű, a Beállítások (Settings) alkalmazás megnyitása után az Óra (Clock) menüben kell megkeresni és bekapcsolni a Tapintásos Idő (Taptic Time) lehetőséget. Itt háromféle rezgés, Számjegyek, Tömör, Morzekód (Digits, Terse, Morse Code) közül lehet választani – ezek különbözőképpen jelzik az idő múlását. Arra is van lehetőség, hogy két ujjunkat az órára helyezve „érezzük” a pontos időt. A Taptic Time egyébként az iPhone-on, a Watch alkalmazásban is konfigurálható. Azt viszont nem árt tudni, hogy a tapintásos időjelzés le van tiltva, amennyiben az Apple Watch úgy van beállítva, hogy mindig kimondja az időt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple Watch