Kétmillió dolláros befektetést kapott a Frisbo e-logisztikai vállalat

Kétmillió dolláros befektetést kapott a Frisbo e-logisztikai vállalat
A Frisbo, a legnagyobb közép-kelet-európai lefedettséggel rendelkező e-logisztikai cég 2 millió dolláros befektetést kapott az Eleven Ventures által vezetett befektetési körtől, amelynek tagjai a GapMinder Ventures, a RocaX és a Neogen.

A Frisbo hálózata jelenleg több mint 20 logisztikai központot foglal magába Magyarországon, Németországban, Lengyelországban, Romániában, Szlovákiában, Csehországban, Bulgáriában, a Moldovai Köztársaságban és Chilében. A társaság több mint 200 online kiskereskedőt szolgál ki és együttműködik a régió összes jelentős e-kereskedelmi platformjával és piacterével, mint például az eMag, az Amazon a Shopify, a WooCommerce, a Magento, az Allegro és a Channeladvisor. Azzal, hogy integrált raktárhálózatot biztosít az online kereskedők számára, a Frisbo megoldja az online áruházak skálázásának problémáját a régióban, és könnyen elérhetővé teszi a szomszédos és távoli piacokat.

"Az új finanszírozási körben bevont pénzeszközök elsősorban abban segítenek majd, hogy folytassuk terjeszkedési terveinket Európában és azon túl, egy olyan időszakban, amikor a globális e-kereskedelem példátlanul nagy növekedést ér el. Jelenleg mi vagyunk a legnagyobb európai Next Day Delivery e-kiszállítási hálózat, és ezt a pozíciót szeretnénk megszilárdítani" – mondta el Bogdan Colceriu, a Frisbo alapítója.

A Frisbo ügyfelei között olyan cégek szerepelnek, mint a Xiaomi hivatalos magyarországi és romániai képviselője (www.mi-home.hu), a foodpanda, a Bitdefender, az Aosom, a Morphy Richards, a Meli Melo és az Intercars.

"Bár az uniós országok az egységes piac részét képezik, a határokon átnyúló e-kereskedelemben még mindig nagy a széttagoltság. Az EU-ban működő online áruházak 90%-a nem értékesít a saját országa határán túl. Úgy gondoljuk, hogy a Frisbo csapata már felfedezte, hogyan néz ki az e-kereskedelem logisztikájának jövője, és kezelik ezt a nagy problémát, amely az online kereskedők nagy részét érinti. A csapat erős, jól összeállított készségekkel és tapasztalattal rendelkezik, és bizonyítottan sikeres vállalatokat épített. Nagyon izgatottak vagyunk, hogy az alapítókkal közösen vághatunk bele ebbe az előttünk álló kalandba, és támogatjuk a vállalatot a növekedési úton" - nyilatkozta Valeri Petrov, az Eleven Ventures partnere.

A Bogdan Colceriu, Laura Frîncu és Vlad Tarziu által alapított Frisbo 2019-ben 1,2 millió euró értékű legutóbbi befektetését a GapMinder Venture Partners által vezetett körben szerezte.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Frisbo