Két új laptopot mutatott be a Lenovo

Két új laptopot mutatott be a Lenovo
A Windows 11 debütálása után több olyan laptop is lesz majd a boltok polcain, amelyekre a Windows 11-et telepítik előre a gyártók. Az első két ilyet a Lenovo mutatta be.

Hosszas várakozás és megannyi találgatás után a Microsoft augusztus végén végre elárulta, mikor teszi elérhetővé a Windows 11 operációs rendszert. Ezek szerint a premierre október 5-én kerül majd sor, amire nemcsak frissíteni lehet, de a tervek szerint bizonyos gyártók új laptopjain, előre telepített formában is be lehet majd szerezni - írja a hvg.hu.

Hogy pontosan mely gépek kerülnek majd fel a boltok polcaira a Windows 11 rendszerrel, egyelőre nem tudni, egy gyártó neve azonban már felbukkant az ezt felsoroló listán: a Lenovóé.

A kínai vállalat két olyan laptopot is bemutatott, amelyen a Microsoft legújabb operációs rendszere fut majd. Ezek szerint a 14 colos Lenovo Yoga Slim 7 Carbon, valamint a 16 colos, ultravékony Lenovo Yoga Slim 7 Pro lesznek azok, amelyek már az előre telepített Windows 11-gyel lesznek beszerezhetők. A vállalat emellett frissítette az üzleti felhasználásra szánt ThinkBook-portfólióját is, amelyeknél ingyenesen lehet majd a Windows 11-re frissíteni. Hogy pontosan mikor, azt egyelőre nem tudni.

A Lenovo Yoga Slim 7 Carbon egyébként egy 1,07 kilogrammos szerkezet, amelynek 14 colos kijelzője QHD+ felbontást kapott. A belsejében az AMD Ryzen 7 5800U processzor dolgozik, a grafikus teljesítményről pedig az NVIDIA GeForce MX450 gondoskodik. A tárhelyet tekintve egy 1 TB-os SSD került a belsejébe, memóriából pedig lesz 16 GB-os változat is.

A Yoga Slim 7 Pro ehhez képes valamelyest nagyobb, 2,1 kilogrammot nyom. A 16 colos kijelzője egy érintőpanel is, processzornak az AMD Ryzen 7 5800H-t kapta meg, a grafikus teljesítményről pedig az NVIDIA GeForce RTX 3050 gondoskodik. Memória és tárhely tekintetében ugyanazt nyújtja, mint a Slim 7 Carbon, így ezen a téren nem lesz különbség a két eszköz között.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Lenovo, laptop