Két szuperhasznos funkcióval bővült az AppStore

Két szuperhasznos funkcióval bővült az AppStore
Az Apple szeretné kiszűrni az átverős alkalmazásokat, így újra élesítettek egy korábban használt gombot az AppStore-ban. A felhasználók jelenthetik a gyanús alkalmazásokat. De nem ez az egyetlen újítás.

Bármilyen szigorúan ellenőrzi is az Apple az AppStore kínálatába kerülő alkalmazásokat, néha így is előfordul, hogy egy-egy adathalász app bekerül a rendszerbe és eljut a felhasználókhoz – írja a hvg.hu.

Ezen alkalmazások számát szeretné csökkenteni a vállalat, így újra élesítettek egy korábban már használt gombot az alkalmazásáruházban, melynek segítségével a felhasználók jelenthetik a rászedős programokat. Ahogyan a Twitterre felekerült fotón is látszik a funkció a "Report a Problem”, azaz a "Probléma jelentése" gombon érhető el.

A The Verge cikke szerint a korábbi verzióval az volt a gond, hogy bejelentés esetén a felhasználóknak egy külön weboldalon kellett bejelentkezniük. Ha pedig gyanús alkalmazást szerettek volna jelezni, azt csak az Apple támogatói oldalán tehették meg. Mindezt persze csak akkor, ha már fizettek az applikációért, azaz bedőltek a csalásnak. Az új verzió ezeket a nehézségeket oldja meg annak érdekében, hogy lehetőleg minél kevesebben legyenek átverés áldozatai.

Az AppStore ezenkívül egy másik hasznos funkcióval is bővült, amire korábban nem volt lehetőség: a felhasználók innentől kezdve értékelhetik az Apple által fejlesztett alkalmazásokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!