Képtelenek vagyunk kikapcsolni

Képtelenek vagyunk kikapcsolni
Igazi nyári téma, ebben a forróságban. Tízből kilenc nyaraló képtelen a kikapcsolódása alatt letenni a digitális eszközeit - állítja a Travel.

Képesek vagyunk-e még a nyaralásunk alatt kikapcsolódni a digitális világból? - ezt vizsgálták meg angol kutatók és megdöbbentő eredményekre jutottak. Egy nemrégiben megjelent felmérés eredményei azt mutatják, hogy a megkérdezettek 90 szátaléka több mint napi 4 órát tölt a pihenése alatt is mobilja, tabletje, vagy laptopja nyomkodásával.

A felhasználási szokások azt mutatják, hogy a legtöbbször a Facebookon, a Twitteren küldözgetünk képeket, vagy posztokat, illetve a hagyományos email forgalmat is személyesebb üzenetek továbbítására használjuk.

Igen divatos az azonnali fotómegosztás, de érdekek, hogy leginkább magunkról, vagy ételekről készítünk képeket. A meglátogatott országok, helyek fotóit inkább csak az utazás végeztével otthonról, rendszerezettebb formában szoktuk közzétenni.


lastminute.com adatai szerint az utazók kifejezetten keresik az ingyen wifit kínáló szállásokat világszerte. Az utazók 30 százaléka visszautasítja azokat a szállásajánlatokat, amelyek nem kínálnak ingyen elérhető internetet.

Az internet függőségünk az utóbbi években erősödni látszik, s úgy tűnik a nyaralásunk alatt sem vagyunk képesek igazán egy jó kis digitális detoxikálásra.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!