Kemény lépésekre szánta el magát az Apple, mivel sokan nem akarták frissíteni iPhone-jukat

Kemény lépésekre szánta el magát az Apple, mivel sokan nem akarták frissíteni iPhone-jukat
Tavaly szeptember óta lehet iOS 15-re frissíteni az Apple eszközeit, úgy tűnik azonban, hogy a felhasználók nem akarnak váltani. Az Apple mostanra megelégelte a dolgot és kemény lépésekre szánta el magát.

2021 szeptemberében tette közzé az Apple az iOS 15 operációs rendszert, ami először nem tűnt túl népszerűnek, októberre mégis minden ötödik iPhone-on ez a rendszer futott. Az áttörés azonban nem történt meg, decemberre ugyanis még csak az eszközök 65 százalékán futott a 15-ös verzió, ami meg sem közelíti az iOS 14 hasonló időszakra vetített telepítési számait.

Az alacsony frissítési kedv azzal magyarázható, hogy az új operációs rendszerre számos panasz érkezett a megjelenést követően. Nem működött például a CarPlay, túl gyorsan merültek az akkumulátorok vagy váratlanul összeomlottak az alkalmazások.

Bár az Apple általában a felhasználókra bízza, milyen tempóban telepítik a frissítéseket, az iOS 15-nél komoly lépésekre szánta el magát. Eddig nem volt probléma, ha egy felhasználó ragaszkodott a 2020-as rendszerhez, nekik csupán opcionálisan kínálták fel, hogy váltsanak iOS 15-re:

„Az iOS mostantól két szoftverfrissítési verzió közül választhat a Beállítások alkalmazásban. Frissítheti az iOS 15 legújabb verzióját, amint az megjelenik a legújabb szolgáltatásokért és a biztonsági frissítések legteljesebb készletéért. Vagy folytassa az iOS 14 rendszeren, és továbbra is megkapja a fontos biztonsági frissítéseket, amíg készen nem áll a következő fő verzióra való frissítésre”.

Ilyen rendszerüzenetet többé biztosan nem olvashatunk, mivel a MacRumors szerint az iOS 15 már nem „lábjegyzet” a szoftverfrissítési szakasz alján, ráadásul a 14-es rendszer biztonsági frissítésének kiadását is leállították. Így tehát, a nagyobb biztonságra vágyó iPhone-osoknak mindenképp iOS 15-re kell váltaniuk. Azok az iPhone-ok, melyek a 14.8-as verziót futtatják, nem frissíthetnek 14.8.1-re, mivel az Apple eleve csak a 15.2.1-et kínálja fel update-ként.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!