Kassza nélküli üzletet nyitott a Tesco

Kassza nélküli üzletet nyitott a Tesco
A közelmúltban London belvárosában nyitotta meg első pénztárgép nélküli élelmiszerboltját a Tesco. A vásárláshoz mindössze egy mobilalkalmazást igénylő okosüzlet informatikai hátterén a Tesco Technology budapesti fejlesztőcsapata is dolgozott.

A budapesti központban dolgozó több mint száz szakember kétharmada jelentős tapasztalatokkal bíró szenior. Ennek megfelelően nagy, a vállalat egészére hatással levő projekteket visznek, amelyek eredményeivel naponta találkozhatunk a bevásárlás során. Az innovatív rendszereik több mint 70 000 bolti kasszán, közük 8000 önkiszolgáló berendezésen futnak világszerte, valós időben monitorozva ezeknek a működését. A cég webáruháza mögött álló, ugyancsak magyarországi fejlesztésű nagyvállalati architektúra pedig képes több mint kétmillió rendelést feldolgozni naponta.

„A Tesco Technology nem szűkölködik sem szakmai kihívásokban, sem lehetőségekben. A kezeinkből kikerülő szoftverek minősége és megbízhatósága munkavállalóink tízezreire és vásárlók millióira van hatással nap mint nap – a kollégák természetesen tisztában vannak az ezzel járó felelősséggel. Másrészről viszont maguk választhatják meg az eszközöket és technológiákat, ami a munkájukhoz szükséges, ez pedig széles teret nyit a szakmai kreativitás kibontakoztatásának és az egyéni fejlődésnek" – mutatta be a budapesti Hub-ot Fred Kuzel a Tesco Technology közép-európai vezetője.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Tesco