Jövőre kezdheti emberekbe ültetni agyimplantátumait Elon Musk

Jövőre kezdheti emberekbe ültetni agyimplantátumait Elon Musk
Februárban még úgy tűnt, hogy az Elon Musk által alapított agyi implantátumokat fejlesztő vállalat, a Neuralink már az idei évben emberekbe is ültetheti a chipjeit, és nekiállhat az emberes kísérleteknek. A cég az amerikai Élelmiszer- és gyógyszerfelügyelettel (FDA) tárgyal arról, hogyan lehetne engedélyeztetni a klinikai kutatást.

Ez azonban kicsit csúszik: a The Wall Street Journalnek adott interjúban a Tesla-vezér a napokban már úgy nyilatkozott, hogy 2022 elején kerülhet sor erre a lépésre - írja a 24.hu. A Neuralink technológiája majmokba ültetve már működik, jelenleg rengeteget tesztelnek még azzal kapcsolatban, hogy valóban megbízható és könnyen el is távolítható az implantátum. Hozzátette: reményei szerint jövőre megkapják a jóváhagyást az FDA-tól, utána pedig gerincvelő-sérülést szenvedett emberi alanyokon is elkezdhetnek vizsgálódni.

A 2022-es dátumot Twitteren is elhintette, ahol azt írta bejegyzésében: a folyamatok jelentősen felgyorsulnak majd, amikor az eszközöket már emberekbe is beépíthetik „a következő évben”.

Érdemes hozzátenni, hogy Musk ismert arról, hogy túl korai dátumokról beszél a projektjeiben, amiknek aztán nem tud eleget tenni. 2019-ben ugyanis még azt mondta, hogy majd 2020-ben indul a chipek emberekbe történő beültetése.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Elon Musk