Jövőbe néző gondolatok évvégére

Jövőbe néző gondolatok évvégére
Nem szeretek jósolni, mert nagyokat lehet tévedni egy-egy kiváló mondattal, de évvégén mindenki ezt szokta tenni. Mi is belenéztünk a varázsgömbünkbe.

Vége egy elég pörgős évnek... Új csillagok születtek, míg mások elhalványodtak. Sokan megunták a Facebookot, de alapvetően ez nem rázta meg különösebben a közösségi média állócsillagát. Jövőre sem lesz ez máshogy. A Facebookról egyre több tini lép majd le és áramlik át máshova, ahol nem ciki, hogy anyu like-olta a bejegyzésem. Viszont jönnek a közép korúak és még többet vitáznak majd béna cikkeken, reklámoznak értelemes és értelmetlen szolgáltatásokat, röhögnek, vagy borzadnak el vicces, vagy szomorú képeken, videókon.

A Google újabb szolgáltatásokkal igyekszik majd a jövőnket is befolyásoló adatainkat összeszedni. Persze továbbra is marad az ingyenesség minden téren, ami persze vagy jó, vagy nem, de az olcsó Android mindenképpen tovább törtet majd világszerte. Persze a bevételeket hozó Cashcow - a hirdetés - az nem lesz ingyen továbbra sem.

Az Apple megmarad a megszokott drága, de kiváló mítosznak. Persze lesznek, akik jövőre is kiábrándulnak majd ebből a hitvilágból. Az új hajlított Apple monitort/TV-t látva egyáltalán nem gondolom, hogy nem lesznek új hívők.

A táblagépek tovább menetelenek, főleg az androidok, mert olcsó gépre mindenhol szülség van. A 100 dolláros laptopok halálát okozó eszközök munkaeszközzé válnak és lenyomják a a laptoppiacot. A hibrid gépek esélyesen nyerhetnek, de az otthoni dokkolás is lehet majd trendi. Ki tudja... :-)

A Microsoft végre normális telefon operációs rendszerét egyre többen szeretik meg. A Nokia nem halt hiába. Sikerült rajta keresztül megszületnie az első normális Microsoft operációs rendszernek.

A közösségi finanszírozás általánossá válik, de csökken a megszerezhető millók esélye, mivel többfelé oszlik a finanszírozás. Persze kivételek most is lesznek. A Kickstarter mellé komolyan felzárkózik az Indiegogo.

A virtuális pénz - a Bitcoin - ahogy jött, úgy megy. Szerintem ez a legrizikósabb mondásom, mert az is lehet, hogy az égbe megy az árfolyam. Az esély itt elég komoly a bukásra, hiszen még mindig nem tudja senki, hogy pontosan ki is áll a digitális fizetőeszköz mögött. Egy leleplező írás elég, hogy az egész összedőljön.

A startup világ tovább zakatol, mindenki egyre jobban rápörög a jobb projektekre. Jövőre Legalább két magyar befutót várok nemzetközileg. Az egyik lehet a Trezorit. Ez merész kijelentés volt. 

Jövőre a Digital Hungary pontosan ugyan ilyen lelkesedéssel ontja majd a híreket... reméélve, hogy olvasóink ugyanilyen lelkesedéssel olvassák majd. Boldog Új Évet!

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!