Jönnek a Facebook stream játékok az Applere is

Jönnek a Facebook stream játékok az Applere is
Bár a minőség és az élmény elmarad az Androidos készülékek streamelős játékaitól, a Facebook megoldotta, hogy a jövőben az Apple készülékkel rendelkezők is játszhassanak stream játékokkal.

A Facebook közleménye szerint a letöltést nem igénylő, online stream játékok egyre népszerűbbek a felhasználók körében, havonta körülbelül 1,5 millióan szórakoznak ezekkel – írja a hvg.hu a Facebook közlésére és a The Verge összefoglalójára hivatkozva.

Mark Zuckerberg tavaly októberi bejelentésekor még csak azt lehetett tudni, hogy a streamelős játékszolgáltatás az Apple készülékekre a szigorú szabályozások miatt csak a későbbiekben fog megvalósulni.

Úgy tűnik, hogy végre sikerült megoldást találni a problémára. A választott játékot majd a Safariból lehet elindítani, ezek után pedig  kis ikonként lehet a képernyőhöz adni.

Ebben a böngészős megoldásban gyengébb minőségre számíthatnak a játékosok, az élmény messze nem lesz olyan, mintha egy kifejezetten erre a célra készült appot használna az ember. A böngészős megoldás viszont egyelőre lehetővé teszi, hogy a népszerű játékok letöltés és telepítés nélkül az iPhone-okon és iPadeken is elérhetőek legyenek.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!