Jön az új sikeralkalmazás androidos verziója

Jön az új sikeralkalmazás androidos verziója
Eddig csak az iPhone-okon lehetett használni a beszélgetős Clubhouse appot, az alkalmazás egyik fejlesztője azonban bejelentette, hat hét múlva jön az androidos változat.

Ahhoz képest, hogy februárban még csak béta állapotban volt elérhető az iOS-t futtató készülékekre, a Clubhouse nevű alkalmazást gyorsan sikerprojektnek kiáltották ki - szúrta ki a hvg.hu. Hogy mennyire népszerű, azt jól mutatja, hogy a Facebook már el is kezdte lemásolni az appot, sőt, Hotline néven el is készítette a saját verzióját.

Ahogy fentebb is írtuk, az alkalmazást egyelőre csak az iPhone-okra lehet elérni, ám a jelek szerint ez hamarosan változni fog. Erről Mopewa, a Clubhouse egyik fejlesztője írt a Twitteren. A szakember szerint nagyjából hat hét múlva élesedhet az androidos változat, ami azt jelenti, hogy májusra várható a debütálás.

Azt nem tudni, hogy az app világszerte elérhető lesz-e az androidos felhasználók számára, vagy országokra lebontva adják majd ki, mindenesetre most már biztos, hogy érkezik.

Aki nem ismerné a Clubhouse-t: ez az az app, ami visszahozta a beszélgetést az okostelefonra. A tagok beszélgetéseket hallgathatnak különféle témákban, a kínálat pedig folyamatosan változik, amit természetesen a beszélők által feldobott ügy is befolyásolhat. A Clubhouse-ra már Elon Musk is felfigyelt, aki egyenesen Vlagyimir Putyinnal folytatna rajta beszélgetést.

Az alkalmazás kapcsán nemrég egy nem túl jó hír is napvilágot látott: 1,3 millió felhasználó adatai szivároghattak ki. Ebből a szempontból talán nem túl szerencsés az androidos nyitás.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!