Jön az új FaceTime, az androidosok is használhatják!

Jön az új FaceTime, az androidosok is használhatják!
Az év második felében, az iOS 15 frissítésével több újdonság is kérkezik majd a FaceTime-ba, amit nemcsak az Apple-felhasználók használhatnak majd.

Magyar idő szerint hétfőn 19 órakor indult útjára az Apple szokásos éves fejlesztői konferenciája, a WWDC 2021 - írja a hvg.hu. A cupertinói cég a hagyományoknak megfelelően elsőként a felhasználókat érintő új funkciókat és változásokat jelentette be, ám ezúttal nemcsak az Apple-eszközt használóknak volt érdemes odafigyelniük az előadásra.

Craig Federighi, a szoftverfejlesztésért felelős Apple-alelnök az iPhone-okra érkező új operációs rendszer, az iOS 15 bemutatója során beszélt arról, hogy az év végével – amikor a készülékekre kiküldik a frissítést – a FaceTime is megváltozik majd.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a FaceTime az androidos eszközökkel, valamint a Windows 10-et futtató számítógépekkel is használható lesz egy webes alkalmazáson keresztül. Ehhez az kell, hogy az iPhone-felhasználó időzítsen egy beszélgetést, az ahhoz tartozó hivatkozást pedig másokkal is megossza.

Ugyanezen funkció segítségével a FaceTime értesítést küld a másik félnek, mielőtt egy ütemezett hívással felhívnánk őt.

További újdonságként új, rácsos megjelenítést kap a FaceTime, hogy jobban lehessen látni a résztvevőket, javítottak a hangzáson, amit Federighi szerint olyan lesz a többiekkel beszélgetni, mintha egy szobában ülnénk velük, képes lesz elnyomni úgy a háttérzajt, hogy csak a hívó fél hangja hallatszódjon, nem utolsó sorban pedig a jövőben a hívások hátterét is képes lesz elmosni a szolgáltatás.

Persze a fentiekhez érdemes hozzátenni, hogy ezen funkciók már más videochat-szolgáltatásban is elérhetőek, így ezen a téren túl nagy újdonságot nem hozott az Apple.

Ami még érdekes, az a SharePlay nevű szolgáltatás. Ez lehetővé teszi, hogy másokkal együtt nézzünk egy videót vagy hallgassunk zenét. Mindezt úgy, hogy azokba bárki beletekerhet, vagy épp leállíthatja azokat.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Android, FaceTime