Jön a kerékpáros útvonaltervezés a Google térképbe!

Jön a kerékpáros útvonaltervezés a Google térképbe!
Több új funkciót is kapott a Google Térkép, amely a hatékonyan segít majd abban is, hogy csökkentsük mindennapjaink szén-dioxid-kibocsátását.

A Google térképszolgáltatásában régóta választhatjuk a kerékpáros útvonaltervezést, ám kifejezetten bicikliseknek szánt navigáció eddig nem volt a szoftverben. A most bejelentett újdonságot egyszerűen csak lite navigációnak nevezi, és a tervek szerint a következő hónapokban teszi majd elérhetővé a felhasználók számára - írja a hvg.hu.

A megoldás úgy működik, mint az autós navigációnál megszoktuk: mutatja a kiválasztott útvonalat, azt, hogy hol merre kell fordulnunk, illetve azt is, hogy várhatóan mikorra érkezünk meg. Emellett az útközben tapasztalható szintváltozásoakt is, így senkit nem fog meglepni, ha esetleg dombnak felfelé kell tekerni.

A lite navigáció használatához rá sem kell majd nyomni a lépésről lépésre navigáció elindítására, már az útvonaltervezési felületen nyomon lehet követni mindent. Sőt: a legfontosabb adatokért nem kell majd megnyitni az appot, az alkalmazás az értesítési sávban is folyamatosan kijelzi majd az információkat.

Autós közlekedéshez is jött újdonság: az alkalmazás az amerikai felhasználóknak már megjeleníti azt az útvonalat is, ami nem feltétlenül a legrövidebb, de a legkevesebb üzemanyag elégetésével juttat el az úti célhoz. A Google becslése szerint, ha ezeket az útvonalakat választják a felhasználók, nagyjából egymillió tonna szén-dioxiddal kevesebb kerülhet a légkörbe.

Ez utóbbi, autós funkciót 2022-ben teszi majd elérhetővé a Google az európai felhasználók számára, a biciklis navigáció viszont már a következő hónapokban is elérhető lesz.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!