Jön a fénnyel tölthető vezető nélküli fejhallgató

Jön a fénnyel tölthető vezető nélküli fejhallgató
A vezeték nélküli eszközök gyakori problémája, hogy éppen olyankor merülnek le, amikor nincs a közelünkben töltési lehetőség. Az Urbanista újdonságával ez elméletben sosem fordulhat elő, akkor legalábbis nem, ha úgy használják, hogy fény éri.

Az utóbbi idők egyik legkülönlegesebb audioeszköze lehet az Urbanista új, vezeték nélküli fejhallgatója, amit a cég szerint megfelelően használva szinte mindig tölteni lehet. Ehhez azonban nem szükséges kábel, az is elegendő, ha a terméket (nap)fény éri.

A fény általi töltést a Los Angeles (így nevezik a fejest) fejpántjába épített anyag, a Powerfoyle biztosítja, ami a fotoszintézis alapelvén működik. A cég szerint a termék ennek köszönhetően a fény minden fajtáját “issza” és energiává alakítja. A fejhallgatót ettől függetlenül hagyományos (kábeles) módszerrel is lehet tölteni. Az akkumulátora egyébként 750 mAh-es.

Az Urbanista azt állítja, hogy a termék még felhős időben sem fog lemerülni, igaz, a játékidő ilyenkor valamelyest rövidülhet: az egyórányi szabadban való használat durván kétórányi vezeték nélküli lejátszást jelent, jobb körülmények közt azonban három óra is elérhető. A termék aktív zajszűréssel és beépített mikrofonnal rendelkezik, emellett az Android- és iOS-rendszerekkel is kompatibilis.

Az Urbanista kimondottan az európai piacra szánja eszközét, noha a hivatalos rajt időpontja egyelőre nem ismert. A Slash Gear viszont tudni véli, hogy az újdonságot a nyár folyamán tervezi elérhetővé tenni a gyártó, mintegy 70 ezer forintnak megfelelő fontért. Ezért a pénzért Bluetooth 5.0-ás kapcsolódás is jár, de a palettának az adott okostelefonon elérhető digitális asszisztens (Siri vagy a Google Asszisztens) is része.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: fejhallgató