Jön a Samsung legbiztonságosabb telefonja

Jön a Samsung legbiztonságosabb telefonja
Az igazán nagy biztonságot sajnos csak Dél-Koreában kamatoztathatják az egyik új Galaxy telefon tulajdonosai, itt érhető majd el ugyanis a Samsung második kvantumtechnikával felszerelt okostelefonja, a Galaxy Quamtum2.

A Samsung és a dél-koreai SK Telecom szolgáltató bejelentette a Galaxy Quantum2 készüléket, a Samsung második kvantum kriptográfiai technológiát tartalmazó okostelefonját. Elődjéhez, a tavalyi Galaxy A Quantumhoz hasonlóan a Galaxy Quantum2 is a világ legkisebb kvantum-véletlenszám-generátor (QRNG) chipkészletét kapta, amelynek a mérete 2,5x2,5 milliméter. A chipet az ID Quantique fejlesztette, az SKT stratégiai partnere a kvantum kriptográfiai kommunikációs technológiában.

A QRNG chipset lehetővé teszi, hogy az okostelefon-tulajdonosok kiszámíthatatlan és mintázat nélküli, véletlenszerű számok előállításával biztonságos szolgáltatásokat vehessenek igénybe, megbízható legyen a hitelesítés és az információk titkosítása. A QRNG chip automatikusan együttműködik az Android Keystore API-kat használó alkalmazásokkal, ami könnyebben elérhetővé teszi ezt a technológiát a fejlesztők számára.

A készülékre, amely április 23-án kerül piacra Dél-Koreában, már gyűjtik az előrendeléseket. A Samsung elsősorban azokra a felhasználókra gondolt, akik egy kellően jó specifikációkkal felruházott, biztonságos telefont szeretnének. A 6,7”-es, 1440 x 3200 pixel felbontású. Super AMOLED kijelzővel szerelt készülék éppen ezért a Qualcomm 7 nm-es technológiával készült Snapdragon 855+ chipkészletét kapta. 6 GB-nyi RAM került bele, és 128 GB a – bővíthető – tárhely.

A hátoldalára triplakamera (64 MP, 12 MP, 5 MP) került, a szelfikészítő 10 MP-es. 4500 mAh-s akku gondoskodik az Android 11-et futtató telefon energia-ellátásáról. Hazájában fekete, fehér és lila színben árulják majd az 5G képes készüléket, nagyjából 190 ezer forintnak megfelelő összegért. Úgy tudni, hogy a Samsung esetleg máshol is bevezeti ezt a telefont (Galaxy A82 néven), viszont a globális változatból hiányozni fog a QRNG chip.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Samsung, biztonság