Jól gondold át, frissíted-e az iPhoneodat!

Jól gondold át, frissíted-e az iPhoneodat!
Számos remek új funkcióval érkezett az Apple legújabb operációs rendszere, és sokan azonnal frissítettek rá. Meggondolni már nem tudják magukat, nem tudnak visszatérni a korábbi operációs rendszerre.

Kis túlzással az iOS 15 megjelenésének pillanatában, mindenesetre ugyanazon a napon, szokatlan gyorsasággal állította le az Apple az iOS 14.7.1 aláírását, ami azt jelenti, hogy ha valaki telepítette az új operációsrendszer-verziót, akkor már nem tud visszatérni a 14.7.1-esre.

Az Apple július végén adta ki ezt az „életmentőnek” nevezett frissítést, többek között az iPhone és az Apple Watch integrációjában jelentkező hiba kijavításával, más kérdés, hogy nem mindenki járt jól vele. Szeptember 13-án, mindössze egy héttel az iOS 15 előtt még megjelent egy gyors, vészhelyzeti frissítés is, az iOS 14.8, egy nulla napos biztonsági rés befoltozásával. Ha valaki ezt telepítette, ugyancsak nem léphet vissza az iOS 14.7.1-re.

És nem biztos, hogy ez jó hír mindenkinek. Mert ugyan az jól hangzik, hogy egy új verzióban, például az iOS 15-ben mennyi az újdonság, azonban lesznek, akik hibákat tapasztalnak majd a frissítés után – kiderült például, hogy meghekkelhető az új rendszer.

A visszautat viszont lezárták, így aki komoly problémákat tapasztalna akár az iOS 14.8-ban, akár az iOS 15-ben, annak meg kell várnia egy jövőbeni frissítést.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, frissítés