Jöhetnek a titánborítású készülékek az Applenél

Jöhetnek a titánborítású készülékek az Applenél
Egy nemrégiben nyilvánosságra került Apple-szabadalom arra utal, hogy a vállalat újfajta borítással látná el termékeit, miközben megakadályozná, hogy látszódjanak rajta az ujjnyomok.

Nemrégiben szabadalmaztatott az Apple titán készülékházakat, és egy újabb szabadalommal – amelyről többek között a MacRumors számolt be – már orvosolná is az ezeknél felmerülő esztétikai problémákat - írja a hvg.hu

A cupertinói óriás nemrégiben nyújtotta be szabadalmát az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyügyi Hivatalához, „Oxid bevonatok fémfelületekhez” címmel. Az elképzelés részletesen leírja, hogy egy vékony bevonat jelentősen csökkentheti az ujjlenyomatok megjelenését a termékek fémes felületein. Mindez összefüggésben lehet a nemrégiben szabadalmaztatott titán készülékházakkal. Ebből egyértelműen következik, hogy ezzel az anyaggal is találkozhatunk majd a jövő „almás” készülékein, például MacBookon, iPaden és iPhone-on, amelyek titán burkolatokkal érkezhetnek, jellegzetes textúrájú kivitelben.

A titán használatának előnyei egyértelműek. Viszonylag nagy keménysége ellenállóvá teszi az eszközt a karcolásokkal szemben, merevsége pedig tartóssá a hajlítások ellenébe. Ráadásul a titán eredendően korrózióállóbb, mint bizonyos más ötvözetek. Azonban az Apple azt is kiemeli, hogy más fémekhez képest a titán felületeken könnyen ott maradhatnak az ujjnyomok, aminek az oka részben a titánból és a titánötvözetből készült felületek viszonylag alacsony visszaverő képessége. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple