Jobb sofőrök az androidosok, mint az iPhone-osok

Jobb sofőrök az androidosok, mint az iPhone-osok
Kutatás bizonyítja, hogy a Google operációs rendszerét használó sofőrök biztonságosabban vezetnek, mint az iOS-t futtató Apple-felhasználók.

A járműbiztosításokkal foglalkozó amerikai Jerry kutatásából derült ki, hogy az androidos okostelefont használók jobban teljesítenek az utakon, mint az iPhone tulajdonosok. A felmérés 20 ezer sofőr bevonásával készült, a következtetéseket 13 millió levezetett kilométer alapján vonták le.

A kutatásból egyértelműen kiderült, hogy az android-felhasználók biztonságosabban vezetnek és minden tekintetben ügyesebbek az iPhone-osoknál. A vizsgált kategóriák között szerepelt a figyelmetlenség, a sebesség, a kanyarodás, a gyorsulás és a fékezés.

Az androidos sofőrök minden kategóriában jobb eredményt értek el. A legnagyobb különbséget a figyelmetlenség terén mutatták ki. Eszerint az iPhone-osok figyelmét sokkal jobban elvonja mobiltelefonjuk vezetés közben. A Jerry szerint ez azzal magyarázható, hogy az iPhone-nal rendelkező sofőrök általában fiatalabbak, akik nagyobb eséllyel vállalnak kockázatot, és inkább az érzelem-alapú vezetési stílus jellemző rájuk. Állításukat két korábbi kutatásuk is alátámasztja: az egyik szerint az androidosok lelkiismeretesebbek és szabálykövetőbbek, a másik szerint az iPhone-osok hajlamosabbak az érzelmi reakciókra, ami a gyorshajtásokban, a heves fékezésekben és az élesen vett kanyarokban is megmutatkozhat.

(Forrás: 24.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!