Jó hír az iPhone tulajdonosoknak!

Jó hír az iPhone tulajdonosoknak!
Az Apple új szolgáltatása lehetővé teszi, hogy az iCloudban őrzött fotók automatikusan átkerüljenek a Google fotótárába.

Apple és Google. Sok felhasználónál találkozik e két név, miután az iOS-es eszközöket használók közül sokaknak van Google-fiókja is. Mind az Apple, mind a Google kínál felhőalapú fotótárolási lehetőséget (iCloud Photos, Google Photos). Az Apple legújabb szolgáltatásának köszönhetően az iCloud fotók tartama automatikusan továbbítódhat a Google fotókba. Több oka lehet annak, hogy valaki ilyen lépésre szánja el magát, például szeretne androidos eszközre váltani, vagy csak egy második platformon is őriztetné tartalmait.

Maga az átvitel – magyarázza az Apple – általában 3-7 napig tarthat. A cég indoklása szerint azért, mert meg kell bizonyosodni arról, hogy valóban az adott felhasználó kezdeményezte-e a migrációt. A felhasználóknak lehetőségük van csak az iCloud-képeik, csak a videóik vagy mindkét kategóriájú tartalom átvitelére. A kéréseket a privacy.apple.com webhely kezeli. A másolt fájl neve a Copy of előtaggal kezdődik.

Azt is érdemes tudni, hogy az Apple csak másolatot készít az adatokról, és az továbbítja a Google Fotókba, azaz nem távolítják el a fotókat és a videókat az Apple szervereiről, így bármikor vissza lehet térni az iCloud Fotókhoz. Azonban az Apple arra is figyelmeztet, hogy előfordulhat, hogy az iCloud Fotókban elérhető egyes adatok és formátumok (például intelligens albumok, Live Photos vagy egyes RAW fájlok) nem állnak rendelkezésre, ha a tartalmat más szolgáltatásba helyezik át.

A tartalmak áthelyezése előtt engedélyezni kell a kéttényezős hitelesítést a felhasználói fiókban, és nem árt meggyőződni arról, hogy van-e elég hely a Google-fiókban az adatátvitelhez.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Apple, iphone, google