Jelszavas védelmet adott a Google a fiókjához

Jelszavas védelmet adott a Google a fiókjához
Mostantól a Google-fiókunk jelszavával védhetjük le a tevékenységeink előzményeit, így nagyobb biztonságban lehetnek az adataink is.

A Google beiktatott egy plusz védelmi kört azok számára, akik nem szeretnék, hogy bárki is belenézzen abba, merre szörföltek korábban az interneten - írja a hvg.hu. Mindez egy plusz jelszavas védelmet jelent, így a jövőben csak akkor lehet megtekinteni vagy szerkeszteni az előzményeket, ha ehhez rendelkezünk a szükséges kóddal.

Ahhoz, hogy ezt a plusz biztonsági kört aktiváljuk, a Saját Google-tevékenységek oldalra kell ellátogatnunk, majd a Saját tevékenységek ellenőrzésének kezelése linkre kell kattintanunk.

Ekkor egy felugró ablakkal találkozhatunk, amely közli, hogy ha bekapcsoljuk a védelmet, nagyobb biztonságban lehetnek többek között a keresési előzményeink, a YouTube-os tevékenységünk vagy a Google asszisztensének kimondott parancsaink is. Ellenkező esetben bárki, aki hozzáfér az eszközünkhöz, amelyen be vagyunk jelentkezve a Google-fiókunkba, hozzáférhet ezekhez az információkhoz. A teljes cikk itt folytatódik.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: google, jelszó