Jelentős frissítés jött a WhatsApphoz

Jelentős frissítés jött a WhatsApphoz
Még jobban kontrollálhatják üzeneteik sorsát a WhatsAppban a felhasználók egy jelentős frissítést követően, ami a csevegések eltüntetésével kapcsolatos.

Az elmúlt időszak sokakat rákényszerített arra, hogy a digitális világban tartsák a kapcsolatot szeretteikkel, barátaikkal, fel is értékelődtek a chat-programok - írja a hvg.hu. Bár az ilyesfajta kommunikáció nem váltja ki a személyes találkozásokat, lehet úgy alakítani az előbbieket, hogy minél közelebb kerüljenek a valódi csevegésekhez, például azok intimitásához. A Meta (Facebook) tulajdonában lévő WhatsAppnál ezért nagy hangsúlyt fektetnek a chatek valóban priváttá tételére, amit a legutóbbi jelentős frissítés is ékesen bizonyít.

A privát szférához kapcsolódó biztonság nagyon fontos a digitális térben is, ahol bizony mindennek nyoma marad, amit csak leírunk. Olyan ez – mutat rá a WhatsApp – mintha csak valaki egy jegyzetfüzettel követbe bennünket, és minden szavunkat leírná. Éppen ezért próbálja a csevegőszolgáltatás folyamatosan fejleszteni a digitális intimitást. Tavaly például bevezették az eltűnő üzeneteket, nemrégiben pedig egy olyan funkciót, amellyel a képek és a videók is eltüntethetők, miután egyszer megtekintették ezeket.

Most egy újabb előrelépés történt: a WhatsApp-felhasználók alapértelmezetté tehetik az eltűnő üzenetek használatát minden új csevegésben, így valamennyi jövőbeli üzenet automatikusan törlődik a szolgáltatásból. Ennek a funkciónak a bekapcsolása után az új kétszemélyes csevegésekben írt üzenetek – bármelyik fél is indítja ezeket – automatikusan eltűnnek az előre beállított időtartam letelte után. Emellett egy olyan új beállítást is bevezettek, amellyel a csoportos csevegések létrehozásakor is bekapcsolható az eltűnő üzenetek funkció. Az új funkció opcionális, és nem módosítja vagy törli a már meglévő csevegéseket. A teljes cikk itt folytatódik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!