Játékgépet ad ki a Huawei

Játékgépet ad ki a Huawei
Új, gamereknek szánt laptopot és egy különleges játékkonzolt is bemutathat a közeljövőben a Huawei.

Egy tőle egyelőre szokatlan terület, a videojátékok felé mozdulhat el a Huawei: a kínai cég ehhez állítólag egy különleges gamer laptopot, és egy játékkonzolt is piacra dobhat a közeljövőben. Az értesülést nem kommentálta a gyártó, noha arra utaló jelek szerint a pletykának nagyon is van alapja.

A Huawei egyrészt csak nemrég mutatta be GameCenter nevű újdonságát, amely egy androidos környezethez kitalált játékkönyvtár. Itt elsősorban mobilos szoftvereket találni, de a cég állítólag nem elégszik meg ennyivel, sokkal mélyebben is beleásná magát a témába. Ennek egyik eredménye lenne a már említett gamer laptop, majd egy, a PlayStation, illetve az Xbox mintájára fejlesztett konzol. (A Huawei egyszer már megpróbálkozott a konzolfejlesztéssel, és Tron néven ki is adtak egy eszközt, de az nem aratott túl nagy sikert.)

A forrás úgy tudja, hogy a kínai gyártó előbb notebook fronton újítana. A Huaweinek ráadásul van tapasztalata a gamer eszközök piacán, hiszen az egykor hozzájuk tartozott leányvállalat, a Honor éppen tavaly jött ki a Hunter V700 nevű, elsősorban a kínai piacon beszerezhető játékgépével. A masina a remek hardverválasztásnak köszönhetően kimondottan erős fajta. (A borítás alatt 10. generációs Intel Comet Lake-H processzorok, egyedi hűtésmegoldások és több száz gigányi szabad helyet kínáló SSD található.)

A gyártó a laptop piacra kerülése után jöhet ki első fejlettebb konzoljával, amely az elbeszélések szerint egy hagyományos asztali eszköz lenne. Vagyis nem kézikonzol jellegű termékben gondolkodnak, mint amilyen például a Nintendo Switch is.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Huawei, játék