Itt vannak az új monitorok a Samsungtól!

Itt vannak az új monitorok a Samsungtól!
A gaming monitorok piacának egyik vezető vállalata, a Samsung , bemutatta kibővített 2021-es Odyssey portfólióját. A kínálathoz tartozó készülékek világszerte, így már Magyaroszágon is elérhetők és a hobbijátékosoktól a profi gamerekig szinte mindenki megtalálhatja köztük a számára megfelelő megoldást.

Az ívelt monitorokból álló sorozat 2020-as indulása óta a Samsung már számos különböző Odyssey modellt kínál, köztük 24- és 28 colos sík kialakítású monitorokat is. Az új portfólióban megtalálható készülékek valósághű képminőséget, nagyszerű válaszidőt és az ergonomikus kialakításnak köszönhetően még könnyebb használhatóságot biztosítanak. Az Odyssey monitorok egyedi megoldásaival a gamerek eddig nem látott színhűséget érhetnek el, valamint tovább javíthatják a pontosságukat és a reakcióidejüket PC-s vagy konzolos környezetben egyaránt.

A gaming iparág szárnyal, a Samsung Odyssey pedig rövid idő alatt kiemelkedő képminőséget és teljesítményt kereső játékosok egyik kedvenc perifériája lett. A kibővített kínálatban a gamerek még több készülék közül választhatják ki a stílusukhoz leginkább illeszkedő kijelzőt.

„A játék a közösen átélt élményeken keresztül a világ minden tájáról összeköti a felhasználókat, az online kalandozás a legkülönbözőbb embereket hozhatja össze – mondta el Hyesung Ha, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke. – Az Odyssey gaming monitorokon ezek a különleges élmények még több játékoshoz juthatnak el, legyen szó nagy bajnokságokról vagy egy újabb virtuális birodalom felfedezéséről.”

A Samsung Odyssey gaming monitor sorozatának legújabb készülékei:

  • Odyssey G7 28’ (G70A modell) – Az Odyssey G7 egyszerre képes lenyűgöző látványt és következő generációs teljesítményt nyújtani. Az UHD felbontású panel 178 fokos betekintési szögének köszönhetően és a HDR400 technológia segítségével a G7 lenyűgöző színeket és kontrasztos képet jelenít meg, amelyen a feketék mélyebbek, a fehérek pedig fényesebbek, így a teljes kép élettel telibb. A 4K mellett az iparági szinten is kiemelkedő 144 Hz frissítési ráta, az egyedülálló 1 ms[1] válaszidő és az NVIDIA® G-SYNC® kompatibilitás és az AMD FreeSync Premium Pro támogatás biztosítják a lenyűgöző látványt. A HDMI 2.1 kompatibilitásnak köszönhetően a maximális felbontás és a frissítési ráta nem csak PC-n, hanem az újgenerációs konzolokon is elérhető, akár 4K és 120 Hz mellett is. A G7 egyedi CoreSync kialakítása a játékok színeit és atmoszféráját a gamerek szobájába is elhozza, így segít átélni a kalandokat.
  • Odyssey G5 27” (G50A modell) – Az Odyssey G5-öt azok számára fejlesztették ki, akik a következő szintre emelnék a játékélményt PC-n és a next-gen konzolokon egyaránt. Ez az első Odyssey monitor QHD felbontású és 165 Hz-es frissítési rátájú panellel, amely 1 ms[2] válaszidőt és a lenyűgöző megjelenítéshez szükséges HDR10-et is kínál. A G-SYNC Compatible és az AMD FreeSync Premium még egy szinttel magasabbra emelik a teljesítményt, így a monitor akadozásmentes képet biztosít. Az állítható magasságú állvánnyal a játékosok dönthetik, forgathatják és elfordíthatják a monitort, így teljesen ergonomikus beállítást érhetnek el, és akár órákon keresztül kényelmesen játszhatnak.
  • Odyssey G3 27” és 24” (G30A modell) – Az Odyssey G3 ideális minden olyan játékos számára, akik elérhető megoldást keresnek a gaming összeállításuk fejlesztésére. A gyors, 144 Hz-es frissítési rátával és 1 ms[3](MPRT) válaszidővel a képpontok szinte azonnal képesek változni és a képernyőre varázsolni a mozgást. Az AMD FreeSync Premium biztosítja a játékok zavartalan működését, lehetővé téve a játékosok számára, hogy úgy láthassák a legizgalmasabb jeleneteket, ahogy az alkotók megálmodták. A G3 állítható magasságú állvánnyal rendelkezik, amely biztosítja, hogy a játékosok végig teljes kényelemben élvezhessék az újabb és újabb meccseket.

 

A Samsung G70A és G50A Odyssey gaming monitorok számos multitasking funkciót is tartalmaznak, amelyekkel a felhasználók a lehető legtöbbet hozhatják ki minden interakcióból, legyen szó játékról, vagy éppen tartalomkészítéséről. Mindegyik monitor több képernyőkezelő eszközzel rendelkezik a multitasking feladatokhoz. A felhasználók könnyedén játszhatnak, nézhetnek műsorokat és cseveghetnek egyszerre a PBP funkciónak köszönhetően, vagy létrehozhatnak egy virtuális második képernyőt a PIP funkció segítségével, amely rugalmasan testreszabható. Az Easy Setting Box segítségével a játékosok kényelmesen kezelhetnek több képernyőt egy monitoron, optimalizált ablakkiosztással a jobb multitasking lehetőségek érdekében, így a játékosoknak már nem kell választaniuk a kedvenc streamerük követése és a saját játékuk között.

Az Auto Source Switch+ segítségével a játékosok elérhetik a tartalmakat anélkül, hogy több bemenetet is át kellene nézniük. A felhasználók könnyen bekapcsolhatják a PC-t vagy a konzolt a monitor segítségével, így az azonnal felismeri és átvált az aktív bemenetre.

A legújabb Odyssey gaming monitorok már elérhetők Magyarországon. Hazánkban a 24 colos G3 monitor 73.400 forintos, a 27 colos G3 91.700 forintos, a 27 colos G5 189.900 forintos, a 28 colos G7 modell pedig 259.900 forintos ajánlott fogyasztói áron érhető el.

Az Odyssey termékcsaládról további információ a https://displaysolutions.samsung.com/monitor/detail/1841/G28AG70weboldalon érhető el.

 


[1] A Gray to Gray (GTG) iparági standard alapján, amely azt az időt méri, amennyi alatt egy pixel egyik színről a másikra változik.

[2] A Gray to Gray (GTG) iparági standard alapján, amely azt az időt méri, amennyi alatt egy pixel egyik színről a másikra változik.

[3] A Moving Picture Response Time (MPRT) iparági szabvány alapján, amely a gyorsan mozgó objektumok „elmosódását” méri egy adott képsoron belül.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Samsung