Itt a Samsung új terméke

Itt a Samsung új terméke
Úgy fest, hogy az Apple AirTag mintájára a Samsung is elkészíti a maga kis eszközét, amely segít megtalálni az elveszett holmikat. Az új mobiljukkal, a Galaxy S21-el mutathatják be.

Bizonyos híroldalak már biztosra veszik, hogy a jövő héten debütáló Galaxy S21 mellett egy másik eszközt is bemutat majd a Samsung - írja a hvg.hu. Ez a termék viszont nem egy telefon, fülhallgató vagy táblagép lesz: a kulcstartóra hasonlító SmartTag (így nevezik az újdonságot) elsősorban arra jó, hogy a fontosabb holmik ne vesszenek el.

A 91mobiles szerint a tajvani Nemzeti Kommunikációs Bizottság (National Communications Commission, NCC) már ellátta tanúsítványával a SmartTaget, amely lehetővé teszi, hogy a kereskedők forgalomba helyezzék azt.

A SmartTag ugyanúgy a nem túl biztonságosnak mondott Bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikál azzal a készülékkel, amellyel előzőleg párosították. Kulcscsomóval tehát nem lesz használható, ezt ugyanis kimondottan elektronikai eszközökhöz fejlesztették. A kütyü nem sokban tér el az Apple által tervezett AirTagtől, ami szintén bemutatásra vár.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!