Ismét nagy újdonság érkezik a Messengerbe: jönnek a csendes üzenetek

Ismét nagy újdonság érkezik a Messengerbe: jönnek a csendes üzenetek
Újabb funkciókkal bővítik a Messengert, az egyik leghasznosabb, hogy ezentúl „csendesen” is lehet majd üzeneteket küldeni.

A Meta egy blogbejegyzésben jelentette be, hogy újabb funkciókkal bővítik a Messenger alkalmazást. Egészen pontosan két új billentyűparancsról van szó, melyek kényelmesebbé teszik az üzenetküldő app használatát.

Az egyik @everyone néven lesz elérhető. Ezt egyfajta figyelemfelhívásnak szánják, melynek lényege, hogy a csoportos chatben szereplő összes partner látni fogja ezeket az üzeneteket. Éppen ezért a Meta arra is rámutatott, hogy érdemes lesz óvatosan bánni a funkcióval. Használata egyszerű: a normál szöveg elé be kell szúrni az @everyone, azaz „mindenki” részt.

Ennek ellentéte a /silent funkció. Ha valaki így kezdi a szöveget, akkor az üzenet célba ér, értesítést viszont nem kap róla a partner. A Meta szerint a funkció akkor lesz kifejezetten hasznos, amikor a felhasználó tudja, hogy partnere éppen dolgozik, alszik, vagy akár másik időzónában él.

A Meta alapvetően a csoportos beszélgetésekhez szabta az új funkciókat, így elképzelhető, hogy csak a sokszereplős beszélgetésekben lehet majd alkalmazni őket. Hogy a privát chatben lehet-e használni ezeket, arról egyelőre nem közöltek információt. Azt sem tudjuk még, hogy mikor vezetik be az új billentyűparancsokat az egyes országokban. Az azonban biztos, hogy ezeket csak a mobilos alkalmazásban lehet majd használni, a böngészős és számítógépes üzenetküldésnél nem lesznek elérhetőek.

(Forrás: hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!