Ismerje meg a legtutibb antivírus alkalmazásokat

Ismerje meg a legtutibb antivírus alkalmazásokat
Az AV-Test kutatói időről időre vizsgáztatják az antivírus alkalmazásokat. Az alábbiakból kiderül, melyek azok, amelyek jelenleg a legjobban teljesítenek a Windows 10-es rendszereken.

Három területen, a védelmet, a teljesítményt és a használhatóságot illetően teszteltek 20 terméket (a legújabb, nyilvánosan elérhető változatokat) az AV-Test szakemberei 2018 novemberében és decemberében. A maximális pontszám mindhárom esetben hat volt, így egy hibátlanul teljesítő antivírus összességében 18 pontot szerezhetett - tudjuk meg a Hvg.hun megjelent írásból.

Több megoldásnak is sikerült ezt elérnie, így 18 pontos lett az Avira Antivirus Pro, a Bitdefender Internet Security, a BullGuard Internet Security, a McAfee Internet Security, a Symantec Norton Security és aVIPRE AdvancedSecurity.

A Kaspersky Internet Security egy hajszállal lemaradt, miután „csak” 5,5 pontot ért el a teljesítményben, így az összpontszáma 17,5 pont volt, persze ennyi is bőven elég volt ahhoz, hogy top biztonsági termékként legyen kiemelve.

A Defender kellemes, a Malwarebytes kellemetlen meglepetés

A Windows 10 rendszerre előre telepített Windows Defender is jól teljesített, a teljesítménynél és a használhatóságnál vesztett csak fél-fél pontot, összesen 17 ponttal zárva, ami ugyan nem sorolja a top kategóriába, viszont igen jó eredmény egy beépített víruskergető esetében. Negatív meglepetés nevű Malwarebytes gyengébb szereplése: a Malwarebytes Premium 5-5 pontot kapott a védelemre és a teljesítményre, és csak 4,5 pontot a használhatóságra, ami összesen csak 14,5 pontot hozott számára.

Ami sokunknak jó hír: jól helyt állt az Avast ingyenes megoldása: az Avast Free Antivirus 17,5 pontot kapott, csupán a teljesítményén kell kicsit (fél pontot) javítani.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!