Ingyenes digitális képzési program indul

Ingyenes digitális képzési program indul
400 tanár és 1120 munkanélküli és karrierváltó képzése valósulhat meg a HTTP Alapítvány ingyenes tréningjein. A program immár harmadik alkalommal nyerte el a Microsoft Skills for Employability támogatását. Tavaly 1500 informatikai tanár vett részt a szervezet képzésein, ami közvetve mintegy 30.000 diák oktatásához járult hozzá. A most induló képzéseken több más mellett a mesterséges intelligenciáról, a kiberbiztonságról, a virtualizációról, a dolgok internetéről és az Azure felhőplatform kezeléséről tanulhatnak a résztvevők.

Naprakész, piacképes tudást szerezhetnek azok a pedagógusok és érdeklődők, akik részt vesznek a HTTP Alapítvány digitális ismereteket átadó kurzusain, amelyek idén is a Microsoft Skills for Employability nemzetközi programjának támogatásából valósulnak meg. Ezúttal az alapítvány 50 000 dollárt fordíthat mintegy 400 pedagógus és 1200 munkanélküli és karrierváltó továbbképzésére. A képzési program keretében a résztvevők a felhőalapú és mesterséges intelligenciát alkalmazó megoldásokról, az IoT-ről, a virtualizációról, hálózati és kiberbiztonságról tanulnak, valamint webfejlesztésben, alkalmazásfejlesztésben, adatbázis-menedzsmentben szereznek jártasságot. Az idén megvalósuló, ingyenes Azure Fundamentals tréningeken a résztvevők a felhőtechnológiában mélyedhetnek el és Microsoft tanúsítvány megszerzésével igazolhatják elsajátított tudásukat.

Tavaly az Alapítvány az ITMP Klub keretében 1500 informatikai tanárnak nyújtott képzéseket, ezekkel közvetve mintegy 30 000 tanuló színvonalas oktatásához járult hozzá. Emellett a Green Fox Academy-vel és a Microsoft Magyarországgal közösen indított a szervezet idén februárban egy ingyenes, háromhetes online, programozókurzust munkanélkülieknek és karrierváltóknak. A #MyFirstApp Coding Camp elnevezésű program célja elsősorban az volt, hogy alapszintű kódolói tudást adjon az érdeklődőknek, és ezzel növelje az elhelyezkedési esélyeiket a munkaerőpiacon. A képzésre 3100-an regisztráltak, ők egy automatizált platform segítségével, önállóan haladhattak végig a kurzus leckéin. 120 kiválasztott jelentkező arra is lehetőséget kapott, hogy informatika tanárok mentorálásával haladjon végig a tananyagon. A HTTP Alapítvány és a Green Fox 50 informatika tanárt képzett mentorrá, közülük 20-an vettek részt a MyFirstApp résztvevőinek mentorálásában. A most elnyert támogatásból ez a projekt is folytatódni fog, amelynek keretein belül újabb 1200 ember részesülhet majd az egyre több területen hasznosítható alap szintű programozói tudásban.

További információ elérhető a Microsoft magyar nyelvű News Center oldalán.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!