Ingyen jeggyel viszi az űrbe a lányát egy szerencsés nő

Ingyen jeggyel viszi az űrbe a lányát egy szerencsés nő
A héten száll fel a Virgin Galactic űripari vállalat második kereskedelmi járata, amelyre még 2021-ben nyert két jegyet egy antiguai nő. Keisha Schahaff lányával, Anastatia Mayers-szel száll majd fel a járatra, amelyre a többi utas 450 ezer dollárt, vagyis nagyjából 159 millió forintot fizetett.

A karibi származású nő úgy nyerte meg a jegyeket, hogy csatlakozott a Virgin Galactic adománygyűjtéséhez, amellyel a Space for Humanity nem kormányzati szervezetet támogatják. A Virgin Galactic végül 1,7 millió dollárt gyűjtött össze a kezdeményezéssel - írja a BBC nyomán a 24.hu. Azt nem tudni, hogy a győztes mekkora összeget adományozott, a minimum összeg azonban 10 dollár volt.

Utazás közben kitöltöttem egy nyereményjátékot, aztán hónapokkal később előbb arról kaptam levelet, hogy a legjobb 20 közé kerültem, majd a legjobb öt közé, végül pedig engem hirdettek ki győztesként — ecsetelte élményeit a nő, hozzátéve, hogy a bejelentést sem aprózta el a vállalat, maga az alapító brit milliárdos, Richard Branson adta át a nyereményét a nő házánál.

A Galactic 02 névre keresztelt küldetés az amerikai űrvállalat második kereskedelmi űrrepülése, és az első olyan, amelynek fedélzetén fizető ügyfelek vannak. A Galactic 01 küldetésére júniusban került sor, mely során 85 kilométeres magasságot értek el.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: űr