Ilyent még nem hallottál: italt nyomtat egy osztrák 3D-nyomtató!

Ilyent még nem hallottál: italt nyomtat egy osztrák 3D-nyomtató!
A Print a Drink nevű projekt lényege, hogy a 3D-nyomtató az előre meghatározott, természetes alapanyagokból készít díszítést a pohár – és az ital – belsejébe.

Lassan tényleg nem lesz olyan dolog, amit ne lehetne 3D-nyomtatással elkészíteni. Az elmúlt években nyomtattak már komplett hidat, vadonatúj szívet és szelepeket a lélegeztetőgépekhez – hogy csak néhányat soroljunk fel közülük. Egy osztrák cég pedig egy olyan területen vetette be a 3D nyomtatót, ami ismét egy újabb lehetőséggel bővíti a területet - írja a hvg.hu.

A Print a Drink nevű projekt - ami egészen 2015-ig nyúlik vissza – pontosan azt adja, amit a neve is sugall: italt lehet vele nyomtatni. Ebben az esetben azonban nem arról van szó, hogy az alapanyagok megadásával egy teljesen új italt állít elő az erre programozott gép, az eszköz ehelyett egyedi dizájnt ad a választott alkoholhoz.

A fejlesztők szerint a gép 100 százalékban természetes anyagokkal dolgozik, vagyis nem kell attól tartani, hogy valamilyen mesterséges szert visz be valaki az iváskor. Miután a kellő alapanyaggal ellátták a szerkezetet, az apró gömböket juttat a pohárban lévő italba, méghozzá olyan formába, amit a vendég szeretne.

Hogy a jövőben elterjed-e majd a technológia a bárokban, egyelőre nem tudni. Látványosságnak azonban nem utolsó, ahogy az ITT látható videó is bizonyítja.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: print, 3D nyomtatás