Ilyen benzinárak mellett te is imádnád ezt a Google Maps-funkciót!

Ilyen benzinárak mellett te is imádnád ezt a Google Maps-funkciót!
A Google egy olyan funkciót készül bevezetni a Mapsen, amit kifejezetten az autósoknak készítettek: megmutatja, hogy a legcélszerűbb elérni a kiválasztott úti célt, miközben spórolunk és a környezetet is óvjuk.

A Google térképszolgáltatása egyre okosabb, a jövőben pedig egy még sokoldalúbb eszköz lesz belőle: az Autoevolution szúrta ki, hogy a felület amerikai változata már azt is képes megmondani, merrefelé haladjon az autós, ha spórolni akar az üzemanyagon, és ezzel a környezetnek is jót tesz.

A keresőcég ehhez olyan alternatív útvonalakat igyekszik összeválogatni, amik saját számításaik alapján gyorsabban is letudhatók. A fejlesztést amerikai és kanadai útvonalakon tesztelték eddig, de előbb-utóbb Európába is megérkezik – azt azonban még nem tudni, hogy pontosan mikor.

A cég ugyan nem így kommunikálja az újdonságot (ők elsősorban a környezetvédelemre hivatkoznak), de jól látszik, hogy a munkát az emelkedő üzemanyagárak is ösztönözték. Ahogy ugyanis Európában – illetve azon belül Magyarországon – már a tengerentúlon is többet kell fizetni tankoláskor. Ilyen helyzetben pedig jól jön, ha valaki egy megbízható rendszerre támaszkodhat, ha autóval kell utaznia.

A Google azt nem közölte, mi alapján állapítják meg a környezetbarátnak számító útvonalakat. Azt azonban igen, hogy a rendszer ezt elég hangsúlyosan jelzi majd: az útvonal mellett minden alkalommal megjelenik majd egy ikon, egy zöld levél, alatta pedig egy tájékoztatás. Ez utóbbi arról informálja majd a felhasználót, hogy ezen az útvonalon haladva mennyivel kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe.

A fejlesztés a Google tájékoztatása alapján az androidos eszközökön és iPhone-okon is használható lesz.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Google Térkép