Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói

Idén először online iratkozhatnak be a BGE elsőéves hallgatói
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE), hazánk első számú, 18 ezer hallgatót képző üzleti egyetemének újonnan felvett 6 474 hallgatója online iratkozik be az idei tanévtől. Ez 2005 óta a legmagasabb felvételi létszám. 2023-ban nőttek az intézmény állami ösztöndíjas képzéseinek ponthatárai. A koronavírus járvány óta először emelkedett a BGE turizmus-vendéglátás alapszakára jelentkezők száma, a szeptemberben újonnan induló ellátásilánc-menedzsment mesterképzése pedig rendkívül népszerűnek bizonyult a jelentkezők körében. Augusztus 6-ig még a szakok többségére lehet jelentkezni a pótfelvételi eljárás keretében.

A BGE idén hazánk 4. legmagasabb jelentkezői létszámú felsőoktatási intézménye, mindhárom kara – Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar, Külkereskedelmi Kar, Pénzügyi és Számviteli Kar – az ország 10 legnépszerűbb egyetemi kara között szerepel. Az egyetem az üzleti alapszakok mindegyikén piacvezető.

Az idei felvételi eredmények is igazolják az üzleti képzések töretlen népszerűségét, hiszen az általános felvételi eljárást követően, a 2023/2024-es tanévben 6 474 elsőéves kezdheti meg tanulmányait a BGE-n. Ez 2005 óta a legmagasabb felvételi létszám.

2022-höz képest nőttek az intézmény állami ösztöndíjas képzéseinek ponthatárai (a korábbi egységes 400 pont helyett most többnyire 400 fölöttiek). Az állami ösztöndíjasként felvett hallgatók részaránya ugyan csökkent (58%) az idén, azonban a korábbinál többen szerettek volna bekerülni a BGE népszerű üzleti képzéseire, így nőtt az önköltséges képzésekre jelentkezők száma.

Az erősödő alapképzések közül a koronavírus járvány óta először emelkedett a BGE turizmus-vendéglátás alapszakára jelentkezők száma, a szeptemberben újonnan induló ellátásilánc-menedzsment mesterképzése pedig rendkívül népszerűnek bizonyult a jelentkezők körében.

Idén először online beiratkozás a gólyáknak

Az idei tanévben először a BGE elsőéves hallgatóit jelentős ügyfélszolgálati újítással várja: elindítja részükre az online beiratkozást. A 2023/2024-es tanév kezdetekor a gólyáknak nem kell személyesen megjelenniük az ügyfélszolgálatokon, elektronikus úton tudják aláírni a képzési szerződésüket és a kapcsolódó dokumentumokat is. A Hallgatói Ügyfélszolgálati Csoport természetesen telefonon, illetve e-mailben is folyamatos támogatást nyújt a folyamatban. Beiratkozni július 31. és szeptember 2. között lehet.

„A BGE nemcsak a hazai felsőoktatás első számú üzleti egyeteme, hanem egy folyamatosan megújuló, innovatív intézmény is. Büszkék vagyunk rá, hogy a jelen generáció elvárásainak megfelelően digitalizáljuk hallgatói szolgáltatásainkat, célunk a hallgatói élmény javítása. Ennek kiemelt eleme az online beiratkozás elindítása, a hallgatóink mindennapjaihoz kapcsolódó adminisztráció csökkentése. Mi a BGE-n Magyarország legnagyobb üzleti közösségét építjük, küldetésnek tekintjük, hogy olyan inspiráló üzleti oktatást és környezetet biztosítsunk hallgatóink számára, amely lehetővé teszi, hogy felkészülten és felelősségteljesen nézzenek szembe a jövő kihívásaival” - hangsúlyozta Prof. Dr. Heidrich Balázs, a BGE rektora.

Azok, akik lemaradtak a felvételiről, vagy nem nyertek felvételt, a pótfelvételi eljárás keretében augusztus 6-ig adhatják be jelentkezésüket.

További információk a meghirdetett képzésekről ezen az oldalon találhatók.

 

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: BGE, egyetem, oktatás