Holdra száll a Columbia - exkluzív együttműködésben a NASA és a Columbia Sportswear

Holdra száll a Columbia - exkluzív együttműködésben a NASA és a Columbia Sportswear
A Columbia Sportswear nem mindennapi együttműködésben vesz részt: a Nova-C holdra szálló megépítésében és elindításában. A holdra szállási projekt 50 év után az Egyesült Államok első visszatérését jelenti a bolygó felszínére, amihez most a márka is csatlakozott. A kilövés 2024. február 14-én valósul meg.

A Columbia Omni-Heat Infinity technológiája nemcsak a divatban népszerű, hanem az űrtudományban is, ugyanis a NASA is hasznosítja egy nem mindennapi utazás során.

A technológia különlegessége az aranyszínű pöttyökben rejlik, amik nagy arányban képesek visszaverni és megtartani a mozgás közben termelt testhőt. Így az alatta elhelyezett szintetikus béléssel kiegészítve az Omni-Heat Infinity technológia magas szintű szigetelő hatást és melegérzetet nyújt a leghidegebb napokon is.

A divat mellett most azonban egy tudományos küldetésben is részt vesz - a Holdra száll.

Az innovatív technológia a Földön már bizonyított

Az Omni-Heat Infinity-t számos kihívást jelentő környezetben tesztelték a Földön, és a laboratóriumi szimulációk során a Nova-C holdra szállót gyártó Intuitive Machines kutatói megállapították, hogy az aranyszínű fémfólia hatékony a Hold szélsőséges, akár -250 és 250 Celsius fokos hőmérsékleteivel szemben. Így a Nova-C az aranyszínű fóliával és egy nagy Columbia logóval fog landolni a Holdon.

"Az együttműködés nem mindennapi. Az innovatív hőmegtartó és hővisszaverő technológiát a NASA egyes ruhadarabjai ihlették, így ez a mostani együttműködés tökéletes összhangot jelent a márka és a szervezet között. Egy nagy Columbia logót látni majd látni a Holdon - ez azért izgalmas pillanat a márka életében!" - mondja Szabó János, a Columbia regionális márkamenedzsere.

A Nova-C egy SpaceX Falcon 9 rakétával indult útnak 2024. február 14-én. A beépített 3D nyomtatott folyékony oxigén- és metánmotorral működő holdra szálló 21 napos küldetését három 12 fős csapat ellenőrzi és irányítja.

A küldetést élőben közvetíti a NASA TV, valamint az Intuitive Machines: https://www.intuitivemachines.com/im-1

Ez az első houstoni holdra szállás az 1972-es Apollo 17 óta.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!