Hol lakik Elon Musk?

Hol lakik Elon Musk?
Mivel a világ egyik leggazdagabb embere, sokan feltételezik, hogy Elon Musk valamilyen fényűző helyen, hatalmas kúriában él, ennek azonban éppen az ellenkezője igaz. Jelenleg egy 37 négyzetméteres mobilházban él, amelyért 50 ezer dollárt fizetett.

Elon Musk az egyik leghíresebb üzleti mágnás: társalapítója a Paypal elektronikus fizetési platformnak, valamint ő alapította a SpaceX-et, és ő az elektromos autókat gyártó Tesla vezérigazgatója is. Jelenleg ő a világ egyik leggazdagabb embere 276,8 milliárd dolláros vagyonával - írja a novekedes.hu.

Miután Elon Musk nemrégiben eladta ingatlanportfóliójának nagy részét, a multimilliárdos úgy döntött, hogy egy Casita elnevezésű mobilházban fog lakni, amelyet a Las Vegas-i székhelyű Boxabl cég gyártott.

A hordozható mobilház megalkotója, Galiano Tiramani szerint, egy olyan otthont hoztak létre, amely jobb, olcsóbb és gyorsabban felépíthető, mint a legtöbb ház. A mobilház tervezésénél fontos szempont volt az idő- és költséghatékonyság. A társaság célja egyébként a lakhatási költségek csökkentése.

A Boxabl azon a véleményen van, hogy manapság sokkal könnyebb váltani a hagyományos otthonokról a hordozható otthonokra. Első termékük egy előre gyártott garzonlakás volt, amely körülbelül akár egy óra alatt beépíthető az ügyfél hátsó udvarába.

A cég szerint az innovatív mobilház rengeteg lehetőséget rejt magában, például a növekvő lakhatási költségekre és hajléktalanság problémájára is megoldást nyújthat.

Jelenleg óriási kereslet van a cég házaira, körülbelül 1 milliárd dollár értékben kaptak előrendeléseket, és nagyjából 47 ezer ember várja, hogy birtokolhassa saját Casitáját. Egy ilyen mobilház megépítése körülbelül hét hónapot vesz igénybe.

A Casita, amelyben a Tesla vezérigazgatója lakik, egy hordozható, összecsukható egység. Konyhával, hálószobával, fürdőszobával és nappalival is rendelkezik.

A mobilotthonban minden olyan dolog megtalálható, amire az embernek szüksége lehet. A falak beton, acél és szigetelőhab felhasználásával készülnek, amely ellenállóvá teszi a házat. A falak, a tető és a padlók elég erősek ahhoz, hogy ellenálljanak a hurrikán erejű szeleknek és nagyobb mennyiségű hónak. Annak ellenére, hogy több milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, a Tesla tulajdonosa arra törekszik, hogy egyszerű életet éljen.

Az 50 éves mogul jelenlegi otthona egy mini garzonlakáshoz hasonlít leginkább, egy nagy szoba van felosztva, amelynek egyik része a hálószoba, egyik a fürdőszoba, egyik a konyha és az egyik pedig a nappali. A milliárdos szerint csodálatos dolog ebben a mobilházban élni, és nem is tervezi, hogy egyhamar elköltözik innen.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Elon Musk