Hogyan változtatják meg a mobil applikációk a világunkat?

A mobil applikációk nemtől és kortól függetlenül mindenhol népszerűvé váltak, néhány év alatt szinte észrevétlenül megváltoztatták a világunkat, és azt amilyen módon mindennapi feladatainkat intézzük. Az emberek jó része már mindet amit lehet ezen keresztül próbál megoldani, a jegyvásárlástól, az asztalfoglaláson át, a parkolásig. Az „app” kifejezés fontosságát mutatja az a tény is, hogy az American Dialect Society 2010-ben az év szavává változtatta.

A toppapps.net inforgrafikát készített, amelyben összehasonlítja az egyes App Store-okat. A legnépszerűbb az Apple alkalmazás letöltő oldala, amelyen mintegy 850.000 applikációból válogathatunk és eddig 50 milliárd alkalmazást töltöttek le róla.

A legnépszerűbb alkalmazások a játékok, amely az összes letöltött applikációk 33 százalékát teszik ki, ezt követi a widget 8, a szórakozás 7, a közösségi pedig 5 százalékkal.

Míg az alkalmazásokból származó bevétel 2011-ben 7, 3 milliárd dollár volt, addig ez az összeg  2015-re el fogja érni a 36,7 milliárd dollárt.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!