Hogyan működnek az önvezető autók? + videó

Hogyan működnek az önvezető autók? + videó
Az önvezető autók szinte naponta szolgálnak valami újdonsággal. Javaslom, nézzük át, hogyan működnek ezek az önvezető autók és mire tudnak figyelni, mire képesek, illetve mit tanulnak a mindennapi közlekedésből.

Ehhez érdemes játékos formában megérteni a konkrét tanulási módszert, ami a mesterséges intelligencia egyik válfaja (Deep Learning - neural network) Ezenkívűl sorra vesszük a különböző önvezetési szinteket is, hogy tisztán lássuk hova juthatunk el a közeli jövőben (kb. 5 éven belül). Ha már ezeket átbeszéljük, mindenképp szót kell ejtenünk az emberek ezzel kapcsolatos félelméről is és az esetlegesen várható ellenállásról is. Az autók tehát várhatóan átalakulnak valami egészen mássá, mint amik most. No meg persze ki is próbáltunk egy részben "önvezető" Opelt. Mindezt érdekes példákkal és energikusan: Sámán és Pedro a Szárnyas Trendvadászok újabb mini sorozatában!

A videó itt tekinthető meg:

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!


Szekrényi Péter Pedro

Szekrényi Péter Pedro vagyok, mérnök informatikus és a Digitális Transzformációval olyan aspektusból foglalkozom, hogy milyen lehetőségeket hoz számunkra. Mind az emberi, mind az informatikai oldalát …