Hogy oktassuk az innovációt?

Hogy oktassuk az innovációt?
Annak ellenére, hogy kiváló tudósokat adtunk a világnak, jelenleg nem tartják számon a magyarokat a leginnovatívabb országok között. Az ok az oktatás.

Érdekes polémiát vet fel az Edudemic egy blogbejegyzése. Az Európa és Amerika oktatásában rejtőző alapvető különbséget leplezi le néhány sorban. Természetesen a vállakozói szemlélet oktatása mindenki számára fontos lenne, főleg hogyha szeretnénk egy kicsit feljebb kapaszkodni a startup világ jobb pozícióba jutott országai felé.

Az oktatóknak és hallgatóknak tervezett Edudemic nem mellékesen tanácsokat is abban, hogy miként igazodjanak a technológia és az oktatás határterületein. A konkrét tanácsok mellett listák segítik az érdeklődőket a legjobb laptop, a leghasználhatóbb oktatási alkalmazások kiválasztásában. Mindez egyszerűen és hatékonyan támogatja az oktatást.

A hallgatók információkat találhatnak startupjaikhoz, tippeket az online tanuláshoz, közösségi médiához. Az oktatás minden szereplője oktató és hallgató egyaránt talál érdekes hírt, cikket, blogbejegyzést. Érdemes lenne itthon is megvalósítani egy hasonlót, egyszerűen csak közösségi alapon, nem várva a változásokra, hanem elé menve, előre gondolkodva.

Az oldalon talált infografika is segíthet egy ilyen jellegű gondolkodás kialakításában.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!