Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért

Híre már megelőzte: Raktárkoncert, összefogás a hazai könnyűzenéért
A hazai könnyűzenei ipar támogatására indított koncertsorozat, a Raktárkoncert felvételei már augusztus közepe óta zajlanak. A közönség szeptember 21-étől láthatja teljes egészében a digitálisan közvetített rendezvénysorozatot, de már most óriási az érdeklődés a könnyűzene rajongói részéről. A projektet koordináló Lounge Groupnál hatalmas apparátus dolgozik azon, hogy a projekt bevonuljon minden idők leggrandiózusabb magyarországi koncertjeinek csarnokába.

A különleges, raktárépületekben készült felvételeken közel 200 előadó áll színpadra, köztük zenei legendák, fesztiválzenekarok és a mulatós zene jeles képviselői, egyenként 45 perces koncertet adva. A bulik helyszíni közönség nélkül zajlanak, kizárólag a technikai személyzet jelenlétében rögzítik az előadásokat. A Raktárkoncertek megvalósításában a Lounge Group szakértői a kezdetektől fogva jelen voltak, hiszen egy ilyen eseménysorozat rendkívüli figyelmet követel és még több előkészítést. De persze egy ilyen léptékű produkcióhoz hatalmas zenei, technikai és műsorszórói stábra van szükség. A technikai támogatást és közvetítést az Antenna Hungária Zrt. bonyolítja le megannyi, a magyar könnyűzenei iparágban ismert szakmai stábbal.

Fotó: Kaiser Ákos

A Raktárkoncert-felvételek a mindiGO TV alkalmazásában lesznek elérhetőek szeptember 21-étől, minden regisztráló számára ingyenesen. De a raktárkoncertek nyilvánosságra kerüléséig sem maradnak tartalom nélkül a zenekedvelők, hiszen a Lounge Group ügynökség által számos értékes tartalom, werkfilmek és apró koncertrészletek már most felkerültek az internetre. A cégcsoport a Raktárkoncert-sorozat látványvilágának kialakítása mellett a koncertfelvételek technikai véglegesítésében és kommunikációjában is oroszlánrészt vállal, amelynek köszönhetően a rajongók bepillantást nyerhetnek a legfrissebb kulisszatitkokba.


A Lounge cégcsoport már több, hasonló komplex produkciót vitt sikerre a rendezvényes területen. Ilyen volt például az MVM Zenergia első online sugárzott, komolyzenei koncertjének megvalósítása is. De az ügynökség számára más hasonló, komplex zenei projektek sem ismeretlenek. Korábban például a Szerencsejáték Zrt. szuperkoncertjeit támogatta hasonlóan széles eszközpalettával. Utóbbi projektet nemzetközi elismerésben is részesítették, nyáron a Global Eventex Awards két kategóriában is díjazta.

Fotó: Szecsődi Balázs

A Raktárkoncerttel kapcsolatban szinte mindenki egyetért azzal, hogy a hazai könnyűzenei paletta sokszínűségét új, online platformon bemutató megoldás egyedi a maga nemében és várhatóan a zenerajongóknak is különleges élményt nyújt majd. Noha világszerte kísérleteznek hasonló megoldásokkal, az innovatív magyarországi módszer egyszerre képes a zeneipar támogatására és a rajongók járványhelyzet-kompatibilis szórakoztatására.

Fotó: Kaiser Ákos

A fellépőkről készült fotók, videók, exkluzív tartalmak és a sztárok folyamatosan bővülő listája a raktarkoncert.hu oldalon és a produkció hivatalos Facebook és Instagram oldalán tekinthetők meg.

Fotó: Mohai Balázs


A Raktárkocert-sorozat közel 200 fellépőjéből akik már színpadra léptek: Balázs Fecó, Tóth Gabi, Tóth Vera, Demjén Ferenc, Skorpió, Edda, Neoton Família, Charlie, Tátrai Band, Mobilmánia, Radics Gigi, Török Ádám és a Mini, Zorán, Dinamit, Ganxsta Zolee és a Kartel, Magna Cum Laude, Hobo, Hooligans, Emelet, Besh O Drom, Aurevoir, Rúzsa Magdi, Keresztes Ildikó.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!