Hirdetőtáblákat helyezhetnek el az űrben

Hirdetőtáblákat helyezhetnek el az űrben
Ha van még hely, ahol eddig nem jelentek meg reklámok, az az űr. De hamarosan ott is lesznek ilyenek.

Az űrturizmus beindulásával az űr szélén is megjelenhetnek különféle hirdetések. A Business Insider szerint a SpaceX és egy kanadai startup már együttműködésre lépett, hogy egy kisebb műhold segítségével fizetett hirdetéseket jelenítsen meg a kozmosz peremén. A SpaceX ebben az ügyletben a hordozórakétát adja, ami a szatellit pályára állításához szükséges.

Az űrben elhelyezett reklámok persze nem olyanok lesznek, mint a klasszikus hirdetőtáblák: a népszerűsíteni kívánt tárgyat vagy szolgáltatást minden esetben a műhold kijelzői jelenítik majd meg, attól függően, hogy a hirdető milyen csomagot kért. A hirdetések összeállítását végző Geometric Energy Corporation (GEC) szerint a cégeknek, illetve magánszemélyeknek úgynevezett tokeneket kell majd vásárolniuk. Ezek biztosítják a hirdetés színét, a kontrasztot, és azt is, hogy a kijelzőn pontosan hol jelenjen meg a reklám.

Az űrbéli reklámokat a CubeSat műholdakkal viszik a magasba. A kereskedelmi célra készült szatellitek viszonylag könnyen módosíthatók. Ez a gyártó nyilatkozata szerint nagy előny, így ugyanis könnyebb kiszolgálni a hirdetői igényeket. Az első promóciós műholdra ugyanakkor még hosszú hónapokat kell várni, az eszköz pályára állítása ugyanis legkorábban 2022-ben történhet meg. A készülék ezt követően a YouTube-on és más videomegosztókon is sugározza majd az általa megjelenített hirdetést.

(hvg.hu)

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!