Hiánypótló funkció tér vissza az iPhone-okba

Hiánypótló funkció tér vissza az iPhone-okba
Megjelent az iOS 16 ötödik fejlesztői béta-verziója, amelyben egy régóta hiányolt funkció tér vissza.

Az operációs rendszer tesztidőszaka azt jelzi, hamarosan az új készülékekről is lehullhat a lepel, ugyanis iOS rendszereket általában az új készülékekhez igazítja az Apple. A friss verzióban pedig úgy tűnik, visszatér az akku töltöttségének százalékos megjelenítése a fő képernyőn - írja a 24.hu.

Az Apple 2017-ben, az iPhone X új dizájnjának megjelenésével száműzte ezt az igen fontos funkciót. A hivatalos indoklás szerint azért nem volt jelen eddig ez a funkció a Face ID-val ellátott iPhone-okon, mert a notch két oldalán nem lenne elég hely hozzá. Öt kemény év után az iOS 16-ban viszont végre visszatér a funkció, ráadásul olyan trükkel, amit eddig is simán beépíthettek volna a rendszerbe: nem az akkumulátor jele mellett, hanem magába az ikonba helyezik el az állapotjelző számot.

Az akkumulátor ikon színe az állapot és a háttérképének színe alapján változik majd. Töltéskor ikonja zöld lesz, és töltésjelzőt mutat majd. Ahhoz, hogy ezt bekapcsoljuk, a Beállításokhoz kell majd menni, ahol az Akkumulátor szekcióban kapcsolhatjuk ki és be a funkciót. Az opció a legtöbb notch-os telefonon elérhető lesz, viszont a portál szerint az iPhone 12 mini, az iPhone 13 mini, az iPhone 11 és az iPhone XR úgy tűnik, nem kapja meg ezt a funkciót. Az iOS 16 béta 5 jelenleg csak a fejlesztők számára érhető el, de hamarosan a nyilvános béta is megjelenik.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: iphone, iOS