Hiánypótló funkció érkezik az androidos Chrome-ba

Hiánypótló funkció érkezik az androidos Chrome-ba
A fejlesztéssel az ujjunk tájékára kerül a témához kapcsolódó összes találat, így könnyebb váltogatni köztük.

Mindegy, hogy mobilon vagy asztali gépen keresgélünk az interneten, egy általános probléma mindkét felületen érzékelhető: a találati lista elemei között néha nehézkes váltani, és nem mindig tudni, melyik linket néztük meg utoljára - írja a hvg.hu.

A fenti jelenséget a Google is érzékeli, és ezért is döntött úgy, hogy lépéseket tesz ellene – de csak mobilon, és persze az általa fejlesztett Chrome-ban. De az eredmény így is több mint hasznosnak nevezhető.

Mint látható, a találati lista eredményei a böngésző felső részébe kerültek, hála egy még kísérleti funkciónak. Azt sajnos nem közölte a Google, hogy az újdonságot mikortól tervezik elérhetővé tenni, de az app bétaváltozatában már most is elérhető, ha a felhasználó aktiválja a #continuous-search nevű okosságot.

Szintén az androidos Chrome egy sajátossága lesz a weboldalon megjelenő szövegek a korábbiaknál látványosabb megosztása. Ennek lényege, hogy a felhasználó kiemelhet bizonyos részeket (akár komplett mondatokat is), melyeket képként/idézetként továbbíthat egy ismerősének.

A keresőcég az asztali Chrome-ot sem hagyja teljesen magára, ott is elérhetővé tesznek egy új programfunkciót. Az újdonság lehetőséget ad, hogy bizonyos oldalakat kártyaként rögzítsünk, így könnyebb lesz visszatérni rájuk.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Chrome, Android