Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja

Hazánkban nyílt meg Közép-Európa legnagyobb gamer és esport központja
Budapesten egy lenyűgöző, világszínvonalú helyet nyitottak meg nemcsak a videójátékosok számára, hanem minden olyan érdeklődőnek, aki egy kicsit kiszakadna a hétköznapokból. A teljesen egyedi kialakítású Gamerland falai között többszereplős, különleges csapat- és sportjátékok, virtuális valóság és versenyszimulátorok által kapcsolódhatnak ki a vendégek. Ezen felül az Óbudán található központban Esport Aréna, profi gamer PC-k, konzolok és egyedi dizájnnal kialakított tematikus helyszínek is találhatók.

Több mint 1000 négyzetméteren terül el, saját konyhával és bárpulttal rendelkezik, így kiváló helyszínként szolgál kiállításokhoz, expókhoz és előadásokhoz. A különtermeket pedig arra találták ki, hogy kisebb-nagyobb társaságok elvonuljanak, és ünnepeljenek, születésnapi összejövetelt, legénybúcsút, csapatépítőt szervezzenek, hogy a különleges alkalom még különlegesebb legyen!

Morvai Balázs, a Gamerland vezetője elárulta, másfél évet készültek, hogy megnyithassák a várva várt, kuriózumnak számító helyszínt.

- Szerettünk volna egy olyan egyedi helyet nyitni, ahol a gamerek és szórakozni vágyók egyaránt kikapcsolódhatnak, a különleges játékok, eszközök és nem utolsó sorban a látvány miatt. Ez az a hely, ahol nem jön zavarba a személyzet, ha megkérdezik milyen FPS játékok vannak, vagy hogy hány hertzes a monitor. Minden úgy van kialakítva, hogy otthon érezzék magukat az érdeklődők. High-tech rendszerrel, hűségprogramokkal, változatos, az országban egyedülálló gépparkkal és ízletes ételekkel várjuk a kikapcsolódni vágyókat - mondta Morvai Balázs, aki csapatával együtt szeretné, ha Magyarország fel tudná venni a lépést nemzetközi szinten is az esport piacon.

- A Gamerland ebben úgy tudja kivenni a részét, hogy biztosít egy helyet teljes infrastruktúrával, ahol folyamatos napi és heti programok, versenyek várják a hétköznapi gamereket és az esportolókat egyaránt. Célunk az, hogy minél több esport piacon jelenlévő szereplővel együttműködve, minél több programot szervezhessünk a magyar gaming közösség számára. A közösségépítés eredményeként pedig szeretnénk, ha minél több sikeres esportolót tudna hazánk kinevelni.

Profi gépek az igazán profiknak

- Nagy teljesítményű számítógépek és konzolok mellett, VR és retro arcade játékokkal, versenyszimulátorokkal, bootcamp szobával, foci arénával és bunyós ketreccel is várjuk a vendégeket. Ráadásul a nemzetközi mintára készült Esport Arénánkban Közép-Európában egyedülálló, 3 méter átmérőjű Samsung The Wall microLED-falon élvezhetik a házi versenyeket, a magyar esport bajnokság döntőit és - reményeink szerint minél hamarabb - külföldi csapatok meccseit. Jelenleg 25 db felsőkategóriás gamer számítógép várja a PC játékok megszállottjait, hogy kihozhassák magukból a legtöbbet. Maximális gyorsaság, zéró akadás és folytonos támogatás a személyzet részéről garantált. Legyen szó néhány baráti mérkőzésről, felkészülésről vagy magánbajnokságról, korszerű gépeink készen állnak a kihívásokra.

Összekovácsoló erő a közös játékokban

- Nagyon fontosnak tartom, hogy a játékokkal eltöltött időnek legyen valami pozitív hatása, adott esetben ez a közösségépítés. Ha a digitálisan megismert társakból barátokká válnak a Gamerlandben, máris kivettük a részünket egy kicsit a társadalmi értékteremtésből. Sok olyan emberrel találkoztam, akik az online játéknak és az ebből származó offline közösségi találkozóknak köszönhetően tettek szert barátokra, és szakadtak ki a magányból. Úgy vélem, hogy a jelenlegi vírushelyzet miatt talán még nagyobb szerepe van ennek mint bármikor.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: eSport, gamer