Hátrány vagy előny a mobilbarát weboldal?

Hátrány vagy előny a mobilbarát weboldal?
Miért néz ki rettenetesen a weboldalunk a mobilokon? Megoldás-e a reszponzív design? Hátrány vagy előny, ha a legmodernebb alapokra helyezzük oldalunk?

A Seosiker blog érdekes kérdéseket feszeget legfrissebb bejegyzésében. A felméréseik, amelyben mintegy 1000 hazai weboldal tulajdonost kérdeztek meg, azt mutatják, hogy még sokan azért óvatosak a legmodernebb megoldásokkal, mert itthon még rengeteg nagyvállalat használ elavult webböngészőt.

A problémát ebben az esetben az okozza, hogy a 7-es, 8-as Internet Explorer a mai webes szabványoknak és követelményeknek még csak nyomokban sem felel meg! A legújabb mobilbarát oldalak ezeken pedig általában szétesnek.

A blog szerzője talált pro és kontra érveket is, de én inkább előrevivő megoldásokban hiszek, tehát az aggodalmak ellenére inkább érdemes a korszerű, tableteken és mobilokon is jól megjelenő oldalakra szavazni. Az állítás ebben az estben, hogy jól fog működni a böngészők 80-85%-án.

A blogbejegyzés végső konklúziója: "A mobil eszközöket támogató oldalak száma 21%, ebből átirányítást használók 24,8%, reszponzív megoldást használók 75,2%.

A mostani adatokból is látszik, milyen nagy a térnyerése a kb. 1,5 éve fellendülő reszponzív megoldásoknak. Egyéb iránt a Google is ezt támogatja, hiszen az az irányelv, hogy minden eszközt ugyanazon kóddal szolgáljunk ki, ami információs esélyegyenlőséget biztosít a mobil felhasználók számára!"

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!