Hatalmas hibát találtak a SpaceX hálózatában

Hatalmas hibát találtak a SpaceX hálózatában
25 dollárért készített hackereszközt egy belga kutató, amellyel meg tudja zavarni a Starlink internetes termináljait.

Lennert Wouters, a KU Leuven biztonsági kutatója egy Las Vegas-i biztonsági konferencián mutatta be, hogyan lehet feltörni Elon Musk antennáit, és azt ígérte: az eszközt mások számára is elérhetővé teszi majd – írja a Wired nyomán a 24.hu.

A kutató szerint a Starlink felhasználói termináljainak (UT) széleskörű elérhetősége lehetőséget nyit a hackerek számára, akik könnyen fel tudják így térképezni a hálózatot.

Wouters ezt követően részletesen be is mutatta, hogy sikerült neki feltörnie a rendszert. A Starlink-antenna feltöréséhez Wouters egy modchipet készített, amelyet a parabolaantennához lehet csatlakoztatni. Az eszközt boltban kapható alkatrészekből állította össze, amelyek összesen körülbelül 25 dollárba kerültek. A tervet egyébként a hírek szerint mindenki számára elérhetővé tette a Githubon. Az eszközzel hozzá lehet férni a McFlatface – a szolgáltató által biztosított antenna – szoftveréhez, és olyan támadást indíthatnak a felhasználók, amely hibát okoz, és megnyitja a Starlink rendszer korábban lezárt részeit.

Wouters korábban is figyelmeztette a SpaceX-et a rendszerükben lévő hibákra. A vállalat erre válaszul frissítette a rendszerét, de a kutató szerint ez nem vezetett megoldásra. Mint mondta, a védelem megteremtésének egyetlen biztos módja, ha új fő chipet készít a Starlink.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!Címkék: Starlink, SpaceX