Hasznos kapcsoló érkezik az Androidba!

Hasznos kapcsoló érkezik az Androidba!
A fejlesztés segít kettéválasztani a munkára és a pihenésre szánt időt.

A Google a jövőben nagy segítséget ad azoknak a felhasználóknak, akik az androidos eszközüket munkára is használják - írja a hvg.hu. A cég jelenleg az üzleti ügyfeleiknek kínál arra eszközt, hogy a magánéletüket és a munkát elszeparálják egymástól, 2022-től azonban a Workspace-felhasználók is megkapják ezt.

A megoldás lényegében egy kapcsolót jelent. Ennek segítségével a felhasználók két profilt is kezelhetnek a mobiljukon: egyet, ami a munkához kell, egyet pedig, amit a magánéletükhöz használnak. Ha a kapcsoló aktív, a mobil blokkolja az összes munkavégzéshez telepített alkalmazást – azok így semmilyen értesítést nem küldhetnek, és adatokat sem gyűjthetnek a felhasználókról. Ez nemcsak azért jó, mert így a felhasználó valóban pihenésre használhatja a szabadidejét, hanem azért is, mert így a céges adatok is nagyobb biztonságban lesznek.

A bekapcsolt funkció a személyes adatokat is tárolja, hogy a munkahely más módon se férjen hozzá azokhoz.

A megoldást a Google elsősorban a távmunkában vagy szabadúszóként dolgozók számára fejlesztette ki, ám a cég szerint mindenki számára hasznos lesz, aki szeretné leválasztani a munkavégzést a magánéletéről.

Kövesd az oldalunkat a Facebook-on és a Twitteren is!



Címkék: Android